07:28, pet, 19. Apr

Košarkarski klub Ptuj prejemnik nagrade za največji napredek v delu z mladimi





Košarkarski klub Ptuj je prejemnik nagrade Košarkarske zveze Slovenije za največji napredek v delu z mladimi. V preteklem koledarskem letu so odigrali 75 uradnih tekem, ter številne prijateljske tekme, s čimer omogočajo članom kaj največ igranja. Prepoznali so, da mladi veliko raje igrajo tekme, kot pa trenirajo. 

”Košarkarski klub Ptuj se razvija. Vsako leto se več mladih vključuje v naše delovanje, kar je prepoznala tudi Košarkarska zveza Slovenije, saj smo prejeli nagrado za največji napredek v delu z mladimi za preteklo sezono. To nam daje potrditev, da smo na dobri poti,” je ob pregledu dela kluba v lanskem letu poudaril predsednik Košarkarskega kluba Ptuj Sašo Kramberger.

FOTO: A.F.
FOTO: A.F.

 

Trenutno v košarkarskih tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenija sodeluje 5 ekip v starostnih skupinah od 9 do 19 let. Število otrok, ki redno obiskujejo programe organizirane vadbe, se je v zadnjih letih namreč povečalo za vsaj 40 %. Razlog vidimo predvsem v dobrem delu kluba ter dvigu ugleda košarke v Sloveniji, ki ga mnogi, zaradi osvojitve naslova evropskih prvakov v letu 2017, kar je namreč največji ekipni športni dosežek v Sloveniji do sedaj, prepoznajo kot najuspešnejši ekipni šport v Sloveniji.

“Otroci raje tekmujejo, kot trenirajo”

Cilj kluba je, da čim več otrokom omogočijo aktivno preživljanje prostega časa, druženja s sovrstniki ter razvijanja motoričnih sposobnosti.

FOTO: KK Ptuj
FOTO: KK Ptuj

Zato je dobro sodelovanje z Mestno občino Ptuj ter z našimi sponzorji ključno, da čim več stroškov, povezanih z vadbenim in s tekmovalnim procesom, prevzamemo nase. V želji po razvoju smo tako v preteklem obdobju izvedli več kot 10 turnirjev, namenjenih promociji košarke in mesta Ptuj, ki se jih je udeležilo preko 20 različnih društev in ekip iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, v katerih je sodelovalo več kot 500 otrok. Mladim nudimo strokovno vodenje šole, igranje tekem državnega prvenstva pod okriljem panožne zveze, igranje prijateljskih tekem ter možnosti sodelovanja na različnih košarkarskih turnirjihV preteklem koledarskem letu smo v vseh selekcijah skupaj odigrali 75 uradnih tekem ter številne prijateljske tekme, s čimer omogočamo članom kar največ igranja, saj smo prepoznali, da mladi veliko raje igrajo tekme, kot pa trenirajo, kar je povsem logično in v skladu s pričakovanji. Dejstvo je, da se med tekmovanjem pogosto veliko več naučijo,” so zapisali v KK Ptuj.

V Košarkarskem klubu Ptuj si štejejo v čast, da so prejeli posebno priznanje panožne zveze za največji napredek v delu z mladimi. KZ Slovenije je zaradi razvoja in kakovostnejšega dela z mladimi igralci in igralkami ter promocije košarke v mlajših starostnih kategorijah v sezoni 2017/18 že enajstič organizirala posebno tekmovanje z imenom “Pokal mladih”, kjer so v pretekli sezoni naredili največji preskok, kar dokazuje, da so na pravi poti.

Cilji so ambiciozni in hkrati tudi realni. Želimo si vzpostaviti ekipe vseh mlajših kategorij z rednimi treningi in vključevanjem v tekmovalno sezono, jih finančno podpreti in delati z njimi na ptujskih osnovnih šolah,” so še zapisali v KK Ptuj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.