20:24, tor, 16. Apr

Konzorcij lokalnih energetskih agencij Slovenije v Mariboru





Minuli torek je v Mariboru potekalo srečanje lokalnih energetskih agencij Slovenije. Namen konzorcija je uresničevanje zastavljenih ciljev, ki temeljijo na treh programskih stebrih: energetskem menedžmentu, bazi podatkov ter informiranju in promociji.
DSC_0019
Srečanje lokalnih energatskih agencij je potekalo na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, v okviru akcije »1 tona CO2« in evropskega projekta LEAP, programa Intelligent Energy Europe. Osveščali so predvsem o tem, kako pomembna je učinkovita raba energije ter uporaba obnovljivih virov energije.
Med drugim so izpostavili pomen delovanja energetskih agencij ter sodelovanja med agencijami. Predvsem, pravijo, je pomembno, da si izmenjujejo znanja in dobre prakse.
DSC_0005
Pozitivne učinke sodelovanja agencij z občinami so potrdili tudi z razultati, ki kažejo da tiste občine, ki sodelujejo z agencijami, bolj uspešno izvajajo svoje energetske koncepte in so bolj učinkovite pri pridobivanju novih projektov ter finančne podpore – tako državnega kot tudi evropskega denarja.

Sicer pa je na konzorciju Energap direktorica Energetske agencije za Podravje Vlasta Krmelj, še izpostavila, da je bila Agencija dvakrat nominirana za priznanja Evropske komisije. Prvič, kot eden izmed petih najboljših projektov na nivoju EU in drugič, kot eden izmed desetih najboljših projektov za izvedene aktivnosti na lokalnem nivoju.

Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV v oddaji Občinski informator.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.