09:55, čet, 28. Mar

Koncert skupine Terrafolk & Simbolični orkester Reunion





V četrtek 30. avgusta je na glavnem odru v sklopu Festivala Letni oder 2013 nastopila skupina Terrafolk & Simbolični orkester Reunion. Kljub hladnejšemu ozračju je letni oder napolnila množica obiskovalcev glasbena skupina pa je poskrbela, da se je v ritmu glasbe ozračje hitro segrelo.
DSC_0205
Terrafolk je progresivna glasbena skupina. Avtorsko glasbo piše Mystica, nekdanji skladatelj progresivnega rocka, ki je člana skupine od njenega nastanka. Skupina sodeluje z vrhunskimi klasičnimi, studijskimi, ljudskimi in jazz glasbeniki ter tudi z različnimi orkestri. Terrafolk se v originalnih skladbah in priredbah požvižgajo na pravila glasbenih policij (folk, jazz, klasična policija…) in se raje predajajo glasbenemu hedonizmu. Glasba združuje na prvi pogled nedružljivo: južni temperament – severna urejenost; progresivno – starodavno; študioznost – užitkarstvu; veselo – otožno; divje – pomirjujoče; neumno – pametno… Uvrščajo jih tudi v “glasbeni teater”, vendar sami tega ne priznavajo in poudarjajo, da so njihove frizure povsem naključne. Večinoma ritmična, poslušljiva, tudi plesna glasba postane včasih eksperimentalna in virtuoznosti navkljub ji pripisujejo punk pristop.

Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV v oddaji Občinski informator, ki bo na sporedu premierno v ponedeljek, 2. septembra ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.