18:20, čet, 25. Apr

Klub samostojnih svetnikov odločno proti načrtovanim podražitvam komunalnih storitev





Klub samostojnih svetnikov, kakor se od danes uradno imenuje nekdanja Lista Andreja Fištravca, je na današnji novinarski konferenci ostro nasprotoval predlaganim podražitvam komunalnih storitev v Mestni občini Maribor. Vsi trije mestni svetniki Kluba samostojnih svetnikov bodo, kot so dejali dopoldne, na današnji seji Mestnega sveta Mestne občine Maribor proti podražitvam, ki po žepu udarjajo občane. Opozarjajo pa na to, da Mestna občina Maribor naj ne bi vračala omrežnine, ki jo plačujejo občani preko položnic Mariborskega vodovoda in položnic Nigrada, nazaj v obnovo in izgradnjo omrežja.

Uvodoma je Miha Recek iz Kluba samostojnih svetnikov povedal, da so se prebili skozi vse elaborate javnih podjetij, v katerih so predlagane uskladitve cen in razlogi zanje. Najbolj pereč problem po njegovih besedah je podjetje Snaga Maribor, ki je v rdečih številkah.

Problematično pa se zdi Klubu samostojnih svetnikov tudi to, da se preko položnic Mariborskega vodovoda in položnic Nigrada plačuje omežnino za vodovodno omrežje in kanalizacijsko omrežje, ta denar nato roma na račun Mestne občine Maribor, ki pa po njihovih besedah tega denarja ne troši namensko za obnovo in izgradnjo omrežja.

Alen Filipovič, prav tako iz Kluba samostojnih svetnikov, pa je izpostavil Marprom, v katerem svoje cene za vozovnice v mestnem potniškem prometu niso spremenili že več let. Opozoril je na sredstva, ki bi jih moral Marprom dobiti od občine.

Da pa bodo predlagane podražitve komunalnih storitev in druge podražitve krepko udarile po žepu starejše občane, ki jih je vse več, meni Zdenka Križanič iz istega Kluba samostojnih svetnikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.