09:42, pet, 29. Mar

Kline do smukaške zmage v Kvitfjellu





Slovenski alpski smučar Boštjan Kline je pripravil veliko senzacijo. Mariborčan je zmagal na današnjem smuku za svetovni pokal v norveškem Kvitfjellu. To je njegova prva zmaga v svetovnem pokalu. V minuli sezoni je bil dvakrat na stopničkah, z drugima mestoma na smuku v Garmisch-Partenkirchnu ter superveleslalomu v Hinterstoderju.

Kline je osvojil še 24. slovensko zmago v svetovnem pokalu alpskih smučarjev ter se je pridružil velikanom slovenskega športa, kot so Bojan Križaj, Rok Petrovič, Jure Košir, Grega Benedik, Andrej Miklavc, Matjaž Vrhovnik, Mitja Kunc, Boris Strel in Andrej Jerman.

bostjan-kline

Kline je osvojil še tretjo slovensko smukaško zmago na moških smukih v svetovnem pokalu. Pred njim je na dveh smukih slavil Andrej Jerman (Garmisch Partenkirchen 23. 3. 2007, Bormio 29. 12. 2009). Ob tem je Kline je drugi Slovenec s smukaško zmago v svetovnem pokalu v tej sezoni. Ilka Štuhec je decembra osvojila tri smuke, dva v Lake Louisu in enega v Val d’Iseru. Največ smukaških zmag, štiri, pa ima najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.