07:16, tor, 19. Mar

Kapetan ostaja na vijoličasti barki





Mariborski rokometaši v petek s tekmo proti velenjskemu Gorenju pričenjajo s končnico za prvaka. Vodstvo kluba pa še naprej pridno sestavlja moštvo že za naslednjo sezono. Tokrat so sodelovanje podaljšali s kapetanom moštva Tadejem Sokom.

30-letni Tadej Sok iz Zamušanov pri Gorišnici je trenutno najstarejši član moštva ter je kot profesionalec in športnik v pravem pomenu besede pravšnji za vlogo vodje ekipe. Odličen igralec na položaju desnega krila bo tudi v prihodnji sezoni branil barve kluba in to že osmo sezono zapored, kar je klubski rekord.

Občutki so lepi in vesel sem, da še eno sezono ostajam v klubu. Tukaj se počutim tako kot doma. Kljub temu, da sem se pred časom zaposlil, menim da še imam vedno dovolj volje in energije, da lahko s svojim deležem pripomorem k dobrim rezultatom. Jaz bom še naprej dajal svoj maksimum na treningih in tekmah ter upam, da bo prihodnja sezona še bolj uspešna kot bo letošnja,” je dejal Sok, ki je z nekaj manj kot 700 goli trenutno drugi strelec v zgodovini kluba.

Tadej je lep primer zavzetega športnika in je živ dokaz, da če imaš željo in si se pri tem tudi pripravljen odrekati določenim stvarem, da si lahko uspešen na več področjih. Zraven uspešne športne kariere je tako uspel dokončati študij in se sedaj še zaposliti. S tem je tudi kot kapetan pravšnji vzornik za vse mlajše soigralce.

Tadej Sok; FOTO: MP Produkcija
Tadej Sok;
FOTO: RK Maribor Branik

Nositi kapetanski trak je zame velika čast in hkrati odgovornost. Z veseljem pomagam, še posebej mlajšim, z nasveti in izkušnjami. Kar se pa tiče stvari izven športa pa lahko rečem, da če je volja, se da vse. Kljub vsem ostalim obveznostim po 22 letih, odkar sem začel z igranjem rokometa, grem z veseljem na vsaki trening, no včasih je normalno da se ti ne da (op. smeh). Priznam, da je sedaj ob službi včasih malo težje, a vedno najdem motiv in nato na treningu ali tekmi dam vse od sebe. Moram reči pa da se ob tem sprostim in posledično pozabim na stvari iz privatnega življenja. Tako bi sporočil vsem mladim igralcem, da če je želja dovolj velika in temu primerna tudi volja, se da šport uspešno združiti tako s študijem ali delom,” je zaključil Sok, ki je svojo kakovost potrdil na zadnji tekmi proti Krki.

Tadej je namreč po dveh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe gležnja odigral celo srečanje in bil s sedmimi zadetki tudi prvi strelec ekipe ter tako prispeval levji delež k dvanajsti zmagi v letošnji sezoni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.