12:06, čet, 28. Mar

Kamenik: “Da bom vsaj malo viden v mariborskem prostoru”





Aktivist Aleksander Kamenik se v kandidaturo za župana Mestne občine Maribor podaja predvsem s ciljem promocije svojih aktivnosti na področju varstva živali. V boj se podaja s podporo pred enim mesecem ustanovljene Stranke Aleksandra Kamenika.

Da bom vsaj malo viden v tem mariborskem prostoru. Čeprav moje ime je znano,” je povedal na današnji predstavitvi kandidature na Lentu. V boj za županski položaj se podaja s podporo pred enim mesecem ustanovljene Stranke Aleksandra Kamenika (SAK). Ta je dejavna le v Mariboru, kjer ima poleg županske kandidature, ki jo je Kamenik vložil prvi med tekmeci, še kandidatko za mestni svet, in sicer Kamenikovo hčerko.

Po izobrazbi je Aleksander Kamenik profesor športne vzgoje, javnosti pa je znan predvsem kot ustanovitelj sporne Živalske policije in organizacije Varna hiša Nova, za katero rad zbira denar s plavalnimi maratoni. Takšen dogodek ponovno prireja v soboto, ko naj bi po Dravi plaval “do onemoglosti” in ob tem zbiral hrano za živali in denar za socialno ogrožene družine.

kamenik, skok v dravo za pravice zivali (1)

Za živali se borim že dobrih 30 let. Lahko rečem uspešno,” je povedal. Doma ima 30 psov in še kup drugih živali, v preteklih letih pa je po lastnih besedah pomagal tudi že več sto ogroženim ženskam in moškim.

Pomaga, ker sam hoče

Vse to počne večinoma na lastno pest, brez uradnih pooblastil, zaradi česar je že prišel navzkriž z zakonom. Po poročanju medijev je bil pred leti pogojno obsojen, ker je novinarki grozil z bombo zaradi članka o zbiranju donacij za program varnih hiš. Njegovo društvo Živalska policija pa je delovalo brez ustreznega dovoljenja za uporabo imena policija, zato mu je sodišče izreklo opomin.

Kamenik je očitke zavrnil in poudaril, da mu je vedno na prvem mestu dobrobit živali ali “malega” človeka. Tako naj bi ravnal tudi v primeru, če bo izvoljen za župana. Kot je dejal, si bo prizadeval, da “se naredi red v veterinarski inšpekciji”, ponovno ustanovi Živalsko policijo in podaljša čas obiskov v mariborskem zavetišču za živali. Občinski denar za potovanja na Kitajsko bi razdelil socialno ogroženim, Lent bi oživil s postavitvijo dodatnih pomolov, za starejše pa bi prirejal plese in jim posojal županov avtomobil za prevoz na občino.

V Mariboru vse več županskih kandidatov

Župansko kandidaturo v Mariboru so doslej javno napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin. Kandidaturo nameravajo vložiti z zbiranjem podpisov, medtem ko bodo nekdanji župan Franc Kangler, mestni svetnik NSi Zdravko Luketič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič in nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl kandidirali s podporo stranke. Kandidat Liste novinarja Bojana Požarja je Igor Domanjko, Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar, med kandidati za župana pa se omenja tudi Vlada Šego, Matica Matjašiča in Andreja Šiška.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.