05:52, čet, 18. Apr

Kam šibaš v Lutkovnem gledališču Maribor





V Lutkovnem gledališču Maribor danes poteka 2. Kam šibaš, festival kamišibaja, lutkovne tradicije, ki izhaja z Japonske. Gre za pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru. Po zgledu podobnega festivala v Piranu, ki ga že štiri leta pripravlja Društvo Zapik, danes v Mariboru predstavljajo najboljša dela zadnjega obdobja v tej lutkovni zvrsti.

V Slovenijo je kamišibaj z Japonske prinesel Igor Cvetko, marca 2014 pa sta ga skupaj z Jeleno Sitar Cvetko na delavnicah predstavila mariborskim pripovedovalcem. Kmalu je “malo papirnato gledališče” gostovalo v Minoritski kavarni Lutkovnega gledališča Maribor, kjer enkrat na mesec domači in gostujoči kamišibajkarji navdušujejo vse več obiskovalcev. “Po zgledu vseslovenskega kamišibaj gibanja smo lani tudi pri nas začeli festival najboljših del zadnjega obdobja. Naj tradicija traja dolgo!“, si zapisali v Lutkovnem gledališču Maribor.

Foto: Boštjan Lah
Foto: Boštjan Lah

Za otroke in odrasle
Ker si želijo popularizirati (tudi) to zvrst gledaliških predstav, so na spored Luztkovnega gledališča Maribor uvrstili program za otroke in odrasle. Ob 17h se bo pričel sklop petih predstave za otroke, primerne za starejše od treh let. Ob 19h pa sklop petih predstav, ki so primerne za vse generacije oz. obiskovalce, starejše od dvanajst let.

Vir: www.lg-mb.si
Vir: www.lg-mb.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.