20:29, pet, 19. Apr

Jutri maratonski nadzor hitrosti





Jutri bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali maraton nadzora hitrosti. Okoli 250 jih bo nadziralo promet na 700 točkah. Minuli ponedeljek pa so mariborski policisti v poostrenem nadzoru beležili več kot 140 kršitev.
Policisti bodo v jutrišnji nadzor nad prehitrimi vozniki vključili vse razpoložljive kadrovske in tehnične vire. S takšnimi aktivnostmi želijo okrepiti zavedanje udeležencev v prometu, da je neprilagojena hitrost lahko velika grožnja za nastanek najhujših prometnih nesreč.

radar-kontrola_saobracaja(2)

Na območju Policijske uprave Maribor pa so poostren nadzor, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, psihofizičnega stanja voznikov in uporabe varnostnega pasu, opravljali v ponedeljek popoldne. Ugotovili so 115 prekoračitev hitrosti vožnje (69 voznikom so na kraju izdali plačilne naloge). Za vseh 24 kršitev (ne)uporabe varnostnih pasov so na kraju izdali plačilne naloge. Izmed 90 izvedenih preizkusov alkoholiziranosti sta bila pozitivna dva (rezultata sta pokazala več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

Glede na slabše stanje prometne varnosti na območju PU Maribor bodo s poostrenimi aktivnostmi, v katere bomo vključili tudi ranljive udeležence v cestnem prometu (voznike enoslednih motornih vozil, kolesarje in pešce), nadaljevali. Ob tem pa pozivajo vse udeležence, naj v prometu ravnajo preudarno in odgovorno ter tako poskrbijo za lastno varnost in varnost drugih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.