18:06, pet, 19. Apr

JUTRI MARATON RADARJEV: Preverite kje bodo policisti nadzirali hitrost





Jutri bo na 617 lokacijah po Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Večje število kontrol (z radarji) je pričakovati skozi cel dan, od 6h do 18h. TUKAJ lahko preverite na katerih lokacijah bodo merili hitrost.

Maraton nadzora hitrosti bo v Sloveniji potekal četrto leto zapored. “Izkušnje iz preteklih leta kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad,” je sporočila Vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije, Vesna Drole.

Vir: policija.si
Vir: policija.si

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo okoli 200 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti. “Da bi bile ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!” dodaja Droletova.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.