10:15, čet, 18. Apr

Jutri delovna akcija “Prijatelji Pohorja”





Pod sloganom “Prijatelji Pohorja” bodo akcijo izpeljali jutri, 19. oktobra. K čiščenju pa vabijo vse Mariborčane in ostale obiskovalce k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja, različnih predmetov in odpadkov s pohorskih strmin.

 

Delovna akcija "Prijatelji Pohorja 2018", FOTO: Visit Pohorje
Delovna akcija “Prijatelji Pohorja 2018”, FOTO: Visit Pohorje

“Tovrstno delovno akcijo smo na Mariborskem Pohorju izvedli že v minulih treh letih, ko je vsakič privabila veliko udeležencev. Letos jo skupaj pripravljata Alpski smučarski klub Branik Maribor in javno podjetje Marprom, ponovno pa računamo na pomoč še nekaterih mariborskih javnih podjetij in društev,” so zapisali v sporočilu za javnost podjetja Marprom.

Delovna akcija se bo jutri pričela ob 10. uri, ko je predviden zbor na ploščadi pred spodnjo postajo Pohorske Vzpenjače. Med sodelujoče bodo razdelili zaščitne rokavice in vreče, ob tem pa je zaželeno, da imajo prostovoljci s seboj tudi vedra. Udeleženci akcije se bodo nato z gondolo ali sedežnico Radvanje brezplačno odpeljali na Pohorje in pričeli s pobiranjem smeti in kamenja. Akcija bo sočasno potekala na različnih predelih Pohorja.

“Delovno akcijo Prijatelji Pohorja bomo sklenili ob 12. uri, ko bomo na terasi kampa nad spodnjo postajo gondole pripravili tudi manjšo pogostitev – brezplačen topel obrok in osvežilno pijačo za udeležence. Poleg kupončkov za brezplačno malico in pijačo ter prevoz z gondolo bodo vsi prejeli še kuponček za 10- odstotni popust na sedaj veljavne cene sezonskih smučarskih vozovnic,” še obljubljajo v podjetju Marprom.

Z opisano delovno akcijo, že četrto zapovrstjo, želijo prispevati h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Mariborskega Pohorja ter dokazati, da je s skupnimi močmi in z dobro voljo mogoče veliko postoriti. Prav tako bo akcija, na kateri pričakujejo več sto ljudi, tudi priložnost za prijetno druženje v naravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.