09:06, sob, 20. Apr

Javni potniški protest





Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) bo skupaj z Dijaško organizacijo Slovenije (DOS) in s podporo avtoprevoznikov GZS danes pred poslopjem vlade pripravila Javni potniški protest. Vlada v 14-dnevnem roku namreč še ni zagotovila sredstev za ureditev problematike subvencioniranih prevozov dijakov in študentov do konca leta, so sporočili s ŠOS.

getfoto2 (1)

V ponedeljek se je namreč iztekel 14-dnevni rok, ki si ga je za ureditev problematike subvencioniranih prevozov dijakov in študentov zastavila predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek ob svojem zadnjem obisku DZ. Danes se izteka tudi rok, ki ga je za ureditev te problematike minuli teden vladi naložil odbor DZ za infrastrukturo.

Glede na to, da njihove zahteve za zagotovitev denarnih sredstev za prevoze do konca leta niso bile izpolnjene, bodo izvedli prve protestne akcije. Z njimi želijo pokazati nestrinjanje s potezami vlade ter z njenim odnosom do dijakov in študentov.

V ŠOS in DOS želijo ob podpori sekcije avtoprevoznikov Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) s simbolično terensko akcijo pokazati, da se nikakor ne bodo zadovoljili z delnimi rešitvami, ki problematiko subvencij za prevoze rešujejo le za tekoča dva meseca. Od Bratuškove in resornih ministrov zato zahtevajo takojšnjo ureditev sredstev za subvencije dijakom in študentom do konca koledarskega leta.

Predsednik ŠOS Žiga Schmidt je v sporočilu za javnost napisal, da “ne bodo dopustili, da so mladi postranska škoda, medtem ko politika ustanavlja nove stranke in volivcem prodaja prazne obljube o prioritetah”. Dovolj imajo takšnega odnosa vlade in politike na sploh ter zahtevajo dosledno izpolnjevanje obljub. Ob tem je Schmidt izrazil upanje, “da se politiki zavedajo, da če ne bodo prioritetno reševali problemov mladih, bodo ostali brez lastne prihodnosti in prihodnosti države kot take”.

Predstavniki ŠOS in DOS se bodo predvidoma 10. junija pridružili tudi protestu avtoprevoznikom pri napovedanih vsesplošnih demonstracijah, so še zapisali.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.