15:14, tor, 16. Apr

Javna tribuna: »Posvet o zakonu o visokem šolstvu ZViS – 1«





Vljudno vas vabimo na javno tribuno: »Posvet o zakonu o visokem šolstvu ZViS – 1«, ki bo v petek, 25. aprila 2014, ob 10. uri, v Veliki dvorani rektorata Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15.

Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru je pred kratkim sprejela najpomembnejši strateški razvojni dokument »Strategija razvoja Univerze v Mariboru (2013 – 2020)«, ki upošteva tudi priporočila EUA evalvacije in je usklajen z nacionalnimi ter evropskimi strateškimi razvojnimi dokumenti.

Hkrati pa so se intenzivno vključevali v procese sprejemanja novega Zakona o visokem šolstvu, ki je ključen državni dokument za življenje in delo ter nadaljnji razvoj univerze. Zato želijo še naprej vso pozornost nameniti procesom in postopkom sprejemanja tega zakona in kolikor jim je omogočeno aktivno sodelovati, da bi bil na koncu sprejet čim kakovostnejši zakon.

Povezava do spletnega mesta, kjer je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo najnovejšo različico Predloga zakona o visokem šolstvu z dne 14. 4. 2014: http://www.mizs.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/predlogi_predpisov/.

Posvet je namenjen celotni univerzitetni skupnosti in ostali zainteresirani javnosti, na njem pa bodo predstavili bistvene novosti in predloge za spremembe novega Zakona o visokem šolstvu ter razpravljali o njih.

Vabljeni, da se z udeležbo na posvetu aktivno vključite v proces sprememb.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.