14:23, sre, 24. Apr

Jan Repas oblekel dres vijoličastih





23-letni Jan Repas, ki je 32 tekem odigral za francoski Caen, se je zdaj pridružil vijoličastim. Danes so prihod novinca v NK Maribor tudi uradno potrdili.

Jan Repas. Vir: NK Maribor

Jan Repas je za NK Maribor podpisal pogodbo do leta 2023. “Redko se zgodi, da 23-letni nogometaš prinaša izkušnje z igranjem v evropskih pokalnih dvobojih, v članski reprezentanci in iz ‘top 5’ lige v Evropi, ob tem pa se je že tudi seznanil z osvajanjem trofej. Jan združuje značilnosti, ki imajo veliko veljavo v Mariboru. Predvsem pa je pokazal veliko željo po prihodu, saj se je ob prekinitvi pogodbe z Caenom odrekel precejšnjemu delu zaslužka,” je za NK Maribor novo moč v zvezni vrsti predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Repas se je ob selitvi v Francijo ustavil pri številki 44, po rednem igranju v domžalskem bo slovenske prvoligaške nastope nadaljeval v vijoličastem dresu. “Tukaj sem odigral zadnjo prvenstveno tekmo v slovenski ligi, zdaj pa prav Ljudski vrt postaja moj novi dom. Zame je to najbolj emocionalen stadion v Sloveniji, tako da sem izredno vesel. Ko sem bil na nasprotni strani, je bila tukaj vedno posebna kulisa in se je občutilo, kako navijači dihajo s svojim moštvom. Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji in tudi v Evropi, zato odločitev ni bila težka,”je dejal 23-letnik. K temu pa dodal: “Upam in želim si, da bo. Jana osebno poznam, spremljal sem njegove nastope, tukaj se je uveljavil in rad bi tudi sam pomagal moštvu do novih uspehov. Tri leta so hitro minila, prestopa nikdar nisem obžaloval. V Franciji sem pridobil dragocene izkušnje, pred tem z Domžalami odigral precej tekem v evropskih kvalifikacijah, kar mi bo prišlo prav v Mariboru. Poznam ekipo, večino igralcev tudi osebno in verjamem, da nas skupaj čaka uspešna zgodba. Ob sklenitvi dogovora smo vsi stremeli k temu, da se čim prej priključim treningom in pripravim na naslednjo sezono, ko vsi vemo, kakšna bodo pričakovanja. Cilj je biti prvi na lestvici in priti čim dlje v evropskih tekmovanjih.”

Repas se bo pridružil moštvu na treningih že od srede, pravico nastopa pa bo imel ob začetku nove sezone, so sporočili iz NK Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.