12:54, tor, 19. Mar

Izstop iz OZS





Novela obrtnega zakona (30. člen ObrZ-E) omogoča, da člani izstopijo iz “obveznega” članstva Obrtne zbornice (OZS). V prispevku si lahko pogledate, kdaj in kako izstopiti iz članstva v OZS.

Kaj naredite preden izstopite?

Preden se odločite za izstop iz “obveznega” članstva v OZS, premislite in pretehtajte, kaj za Vas izstop dejansko pomeni. Kakšne so prednosti in slabosti članstva v Vašem konkretnem primeru, po potrebi pa se obrnite tudi na svojo območno enoto obrtne zbornice.

Kdaj lahko izstopite iz OZS?

Novela Obrtnega zakona določa, da lahko člani izstopijo 6 mesecev, po veljavi te novele. Tako je izstop iz OZS možen po 27. oktobru 2013, torej od vključno 28. oktobra 2013 dalje.

Kako izstopiti iz članstva OZS?

Iz članstva OZS izstopite tako, da na svojo območno enoto, ali na sedež OZS, pošljete podpisano izstopno izjavo. Takšno izjavo lahko izdelate tudi preko e-obrazca: Izstop iz OZS – Izstopna izjava iz Obrtne zbornice Slovenije (OZS).

Kdaj članstvo v OZS preneha?

Članstvo v OZS preneha prvi dan meseca, ki sledi mesecu, v katerem OZS prejme pisno izjavo člana o izstopu. Če podate izstopno izjavo v novembru 2013, članstvo preneha s 1. decembrom 2013.

Koristne povezave:
Pravni dokumenti:
– e-obrazec: Izstop iz OZS – Izstopna izjava iz Obrtne zbornice Slovenije (OZS)

Zakonodaja:
– Zakon o spremembah in dopolnitvah Obrtnega zakona (ObrZ-E)
– Pravni nasvet po e-Pošti

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.