22:15, čet, 28. Mar

Informativni dan za brezposelne





Na Mariborski razvojni agenciji (MRA) so objavili 7. javni poziv za vključitev v program PVSP za problemsko območje. Gre za obliko podjetniškega usposabljanja, ki pomaga brezposelnim osebam, da bi lahko s svojo podjetniško idejo prišli do zaposlitve v lastnem ali drugem podjetju. Prihajajoči torek, 25. oktobra 2016, pripravljajo informativni dan, na katerem bodo kandidatom odgovorili na vsa vprašanja.

socialno podjetnistvo

Informativni dan je namenjen predstavitvi pogojev in postopka za vključitev v program PVSP, načina izvedbe programa ter odgovarjanju na vprašanja zainteresiranih kandidatov. Deset udeležencev, ki jih bodo izbrali na podlagi 7. javnega poziva (objavljenega na spletni strani agencije), pa bo dobilo priložnost, da s strokovno pomočjo zaposlenih na MRA in zunanjih ekspertov razvijejo lastno podjetniško idejo v delujoče podjetje. Cilj programa je, da udeleženci v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovijo lastno podjetje, se samozaposlijo ali zaposlijo pri drugem delodajalcu.

mra (4)

Program udeležencem ponuja redno zaposlitev za določen čas 4 mesecev, pomoč in podporo izkušenih mentorjev, nova poznanstva, ideje in partnerstva, predvsem pa izkušnjo, ki bo vplivala na njihov osebni in podjetniški razvoj. Do 14. 11. 2016 se lahko na poziv prijavijo brezposelne osebe (ne glede na starost in stopnjo izobrazbe) s stalnim prebivališčem v eni izmed občin problemskega območja: Mestna občina Maribor, občine Ruše, Pesnica, Kungota, Hoče-Slivnica ter Selnica ob Dravi.

mra (1)-2

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.