13:35, čet, 28. Mar

Ilka Štuhec pristala na sedmem mestu





Po skoraj mesecu dni brez tekme v hitrih disciplinah so se smučarke ta konec tedna pomerile s progo v avstrijskem Altemnmarku. Ilka Štuhec je danes dosegla sedmo mesto, zmagala pa je Švicarka Corinne Suter. To je njena prva zmaga v svetovnem pokalu. Naša šampionka pa je po včerajšnjem padcu na treningu zbrala dovolj moči, da si je prismučala mesto med prvo deseterico. Jutri sledi še kombinacija s superveleslalomom in slalomom.

Štuhčeva je začela s startno številko devet, ovirala jo je megla, a je vseeno na cilj prišla na četrto mesto z z zaostankom 1,37 sekunde. Tekmo so po njenem nastopu prekinili, po nastopu domačinke Tamare Tippler pa še enkrat. Ilko Štuhec so v kasnejšem delu prehitele še tri tekmovalke, tako da je bila ob zaključku teme sedma. To pa je tudi daleč najboljša uvrstitev Mariborčanke v letošnji sezoni, saj je bila na dosedanjih dveh smukih 17. in 21., na superveleslalomih pa 20. in 32.

ilka štuhec, novinarska, trener (1)

Današnji smuk je bil tretji smuk za ženske v letošnji sezoni. Vreme pa ne organizatorjem ne tekmovalkam ni prizanašalo. Zaradi slabe vidljivosti v zgornjem delu so tudi skrajšali smuk, tekmo pa dvakrat prekinili. PO drugi prekinitivi se je pred nadaljevanjem progo preizkusila še predtekmovalka.

Današnja zmagovalka Suterjeva je lani na svetovnem prvenstvu v smuku bila druga in v superveleslalomu tretja, letos pa je že tretjič stopila na stopničke. Na uvodnem smuku sezone v Lake Louisu je bila druga in tretja na tamkajšnjem superveleslalomu. Tokrat je bila druga Italijanka Nicol Delago (+0,29), Švicarka Michelle Gisin (+0,98) pa tretja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.