08:53, pet, 29. Mar

Ilka Štuhec išče nove izzive





Beli cirkus se je po koncu severnoameriške turneje preselil v Evropo. Žensko karavano svetovnega pokala v alpskem smučanju čakata preizkušnji v superveleslalomu in paralelnem slalomu v St. Moritzu, moške pa veleslalom in slalom v Val d’Iseru. Prva slovenska favoritinja bo Ilka Štuhec, ki želi svojo formo preizkusiti tudi v paralelnem slalomu.

Štuhčeva se je zadovoljna vrnila v Evropo po nastopih v svojih paradnih disciplinah, smuku in superveleslalomu, v Lake Louisu, ko je uspešno opravila tekmovalni ognjeni krst po vrnitvi v karavano svetovnega pokala po eni sezoni odsotnosti zaradi poškodbe kolena. Mariborčanka je bila na smukih šesta in 14., v superveleslalomu pa je zasedla deseto mesto.

Uvrstitve Štuhčevo navdajajo z optimizmom, da je na pravi poti in da je ohranila stik z najboljšimi kljub 20-mesečni odsotnosti. Kot je povedal trener Štuhčeve, Grega Koštomaj, je vidno, da ji še manjka nekaj zaupanja, dobra je na drsalnih delih, na tehnično zahtevnejšem delu pa je bila pregroba. “Opazno je pomanjkanje samozavesti, ko se upaš malo bolj vreči v zavoj, dobiti več od materiala, spustiti smuči, da tečejo bolj z občutkom in nežno,” je dejal.

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Dve smukaški zmagi si je v uvodu v sezono sicer privozila Avstrijka Nicole Schmidhofer, medtem ko je superveleslalom prepričljivo osvojila Američanka Mikaela Shiffrin, ki bo med glavnimi favoritinjami tudi na evropskem snegu.

Štuhčeva ima na mondeni St. Moritz lepe spomine. Prav tam je na svetovnem prvenstvu lani februarja postala svetovna prvakinja v smuku. V soboto bo kot edina predstavnica Slovenije nastopila na superveleslalomu, ki se bo pričel ob 11.15.

V nedeljo paralelni slalom

V nedeljo ob 10.30 se bodo začele kvalifikacije za paralelni slalom, na katerem želi nastopiti tudi Štuhčeva. Pridružile se ji bodo Ana Bucik, Meta Hrovat in Maruša Ferk.

Z uvodnimi tekmami v tehničnih disciplinah je lahko še najbolj zadovoljna najmlajša predstavnica slovenske ženske vrste Meta Hrovat, čeprav je na veleslalomu in slalomu v Killingtonu v finalu po napaki ostala brez točk, potem ko je bila 18. na uvodni tekmi, veleslalomski premieri sezone v Söldnu, na uvodnem slalomu v Leviju pa je bila 12. V Leviju je točke z 22. mestom osvojila tudi Ferkova. Ana Bucik in Ana Drev sta na uvodnih tekmah vpisali ničlo.

VIR: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.