03:35, pet, 29. Mar

Ilka Štuhec in Ivan Trajković – športnika Maribora





Sinoči so v Mariboru podelili priznanja za najboljše športne dosežke preteklega leta. Naj športnica Maribora 2019 je postala smučarka Ilka Štuhec, naj športnik Maribora 2019 pa tekvandojist Ivan Trajković. Najboljši športni ekipi sta postali ekipi Nogometnega kluba (NK) Maribor in Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik.

Slovesna prireditev je bila v hotelu Habakuk. Naj športnica in športnik ter naj ženska ekipa žal zaradi športnih obveznosti niso bili na prireditvi. Med najboljšimi tremi športnicami posameznicami sta še plavalka Katja Fain na drugem in tekvandojistka Urša Terdin na tretjem mestu. Na drugem mestu v kategoriji naj športnik Maribora 2019 je jadralec Žan Luka Zelko, na tretjem mestu pa plavalec Martin Bau.

Izbor Naj športnik Maribora 2019. Foto: MP Produkcija
Izbor Naj športnik Maribora 2019. Foto: MP Produkcija

Kot najboljšega trenerja preteklega leta so označili Bruna Najdiča iz Odbojkarskega kluba (OK) Nova KBM Branik. Najboljša ekipa v individualnih športih je postal Kegljaški klub Konstruktor, najbolj perspektivna športnika pa sta prepoznana Tyra Barada, ki je usvojila naslov evropske in svetovne mladinske prvakinje v tekvandoju ITF in naslov evropske mladinske prvakinje v kickboxu, ter Rok Možič, ki je najboljši igralec 1. odbojkarske državne članske lige.

Izbor Naj športnik Maribora 2019. Foto: MP Produkcija
Izbor Naj športnik Maribora 2019. Foto: MP Produkcija

Priznanje za posebne dosežke sta dobila član OK Maribor Uroš Planinšič, ki je bil sicer tudi v reprezentanci, ki je dosegla srebrno kolajno na evropskem prvenstvu, ter trener OK Maribor Sebastijan Škorc, ki je bil pomočnik glavnega trenerja te reprezentance. Plaketo Mirana Cizlja sta dobila Bojan Horvat za dolgoletno uspešno vodenje Kolesarskega kluba Branik in Miran Potnik za dolgoletno uspešno delo v taborniški organizaciji.

Na področju športa invalidov so pohvalili Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor, med športniki pa moško ekipo balinarjev medobčinskega društva delovnih invalidov Maribor, Sanjo Debevec (bowling, odbojka) in tenisača Marina Kegla.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.