09:44, čet, 25. Apr

Igraj se z mano





Vsak je od nas je verjetno že kdaj izrekel besede Igraj se z mano, kot povabilo k druženju, skupni dejavnosti in povezovanju. V petek, 18. maja, so te besede izrekli tudi na Muti.


Pred osnovno šolo s prilagojenim programom je v petek dopoldan potekal mednarodni festival Igraj se z mano. Povezovanje skozi igro je eno vodilnih načel tega festivala. Z različnimi aktivnostmi spodbujajo socialno integracijo med otroci, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Na Muti je ta festival letos drugič organiziralo medobčinsko društvo Sožitje.

Letos je pri projektu sodelovalo 25 društev, šol, vrtcev, različnih ustanov ter nevladnih organizacij, ki so pripravili delavnice in animacijske kotičke. Na glavnem odru pa je 18 različnih izvajalcev poskrbelo za ritmični in folklorni ples, glasbo, recitacijo in dramatizacijo.


Festival Igraj se z mano je, kot že rečeno, namenjen druženju vseh ljudi, ne glede na posameznikovo starost, izobrazbo ter druge socialne in kulturne specifike. Prav tako pa nudi tudi možnost neverjetne zabave. Otroci so zato neizmerno uživali v sproščenem popoldnevu, pri igri, druženju in zabavi pa se je otrokom pridružil tudi župan občine Muta, Boris Kralj, ki je bil zelo ponosen, da se ta projekt odvija tudi pri njih.

Vsi navzoči so nedvomno preživeli izjemno lep dopoldan na Muti. Zanje je bilo pripravljenih ogromno različnih aktivnosti, ki so jim narisale nasmeh na obraz. Organizatorji pa so jim dali tudi možnost, da svoje želje in lepe misli, v obliki balonov, pošljejo do vseh otrokov sveta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.