19:44, tor, 23. Apr

Humanitarni del Ftrgatve: Za Gala zbrali tisoč evrov





Ftrgatev je tudi letos imela dobrodelno noto. Člani Kluba mariborskih študentov so 8. novembra zbrali 1000 evrov in jih danes, v obliki bona – simbolično, predali šest letnemu Galu in njegovi mami Nataši Vrbnjak Šteflič. 20. maja 2020 Gala čaka operacija v Ameriki, a 150 tisoč evrov, ki jih po besedah Vrbnjak Štefličeve potrebujejo za operacijo, plačilo terapij in drugih stroškov, še niso zbrali. 

donacija KMŠ za Gala (2)Po razhodu z društvom Maus na pomoč priskočila Nadškofijska karitas Maribor. Pomagali so tudi mariborski študenti

Kot je povedala danes Galova mama je po razhodu z društvom Maus na pomoč priskočila Nadškofijska karitas Maribor in na poseben račun zbrala 6332 evrov. Pomagali pa so tudi študentje iz Kluba mariborskih Študentov, ki so 8. novembra priredili Ftrgatev in zabavi dodali tudi dobrodelno noto. S pomočjo podarjenega vina kleti Radgonskih goric in Maribox kokic so zbrali okroglih tisoč evrov. “Ves denar je namenjen Galu za plačilo potrebne operacije, ki je upanje za rešitev njegove prirojene deformacije rok. Že četrto leto zapored je Klub mariborskih študentov poskrbel za veliko dobrodelno noto na Ftrgatvi. Skozi celo leto skušamo s pomočjo manjših ali večjih dobrodelnih akcij, pomagati tistim, ki najbolj potrebujejo našo pomoč in rešiti delček tistega, kar se da popraviti,” pravijo v klubu.

donacija KMŠ za Gala (4)

Še vedno pa lahko tisti, ki želite pomagati šest letnemu Galu denar nakažete na račun: SI56 0400 0026 6039 028, sklic, referenca: SI00 292167, namen nakazila: Pomoč GALU, koda namena: CHAR, dobrodelno nakazilo, ali preko SMS – donacij, tako, da pošljete sporočilo SMS s ključno besedo GAL5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR za Galovo operacijo rok.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.