03:29, tor, 19. Mar

Hotel Arena ima novega najemnika





Hotel Arena pod Mariborskim Pohorjem, ki je po stečaju Športnega centra Pohorje prešel pod okrilje Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ima novega najemnika.

Hotel Arena; FOTO: booking.com

Potem ko se je še pred krizo zaradi novega koronavirusa umaknil najemnik Miran Ferk, je zdaj hotel najelo mariborsko podjetje FMF.

DUTB in FMF sta podpisala najemno pogodbo s trajanjem do 31. oktobra letos. Slaba banka namreč hotel še zmeraj prodaja, za kratkoročni najem, ki ga je pozneje mogoče tudi podaljšati, pa sta se stranki dogovorili zaradi nesmiselnosti propadanja nepremičnine, če ta ni v uporabi.

“Naše podjetje je lastnik šotora, ki se nahaja v neposredni bližini hotela, zato smo se odločili, da s kratkoročnim najemom hotela Arena skušamo oživiti ta del pod Pohorjem,” je ob prevzemu hotela Arena povedal lastnik podjetja FMF Ivo Filipović.

“Prepričan sem, da bi se, če bi obstajala ponudba, pri nas ustavljali tudi gostje. Naša želja je, da v tem kratkem času ustvarimo prijetno družinsko okolje, v katerem se bodo odlično počutili tako Mariborčanke in Mariborčani kot tudi tuji gostje,” je izpostavil v današnjem sporočilu za javnost.

Medtem ko se bo kavarna hotela odprla že v soboto, bodo z odprtjem hotela počakali tako dolgo, da ustvarijo prve rezervacije. “Zanimanja je kar nekaj, vlagali bomo tudi v promocijo, saj je bil hotel tudi zaradi epidemije dalj časa zaprt. Upam, da bo epidemiološka slika v Sloveniji in Mariboru ugodna, da bodo turisti to prepoznali in se vračali. Od zdravstvene situacije je odvisno tudi to, ali bodo organizatorji jeseni lahko izpeljali obe tekmi za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, kar bi zagotovo naredilo našo destinacijo za to ciljno skupino privlačno že pred oktobrom, ko so dogodki dejansko načrtovani,” pojasnjuje Filipović.

Ob izteku snežnega stadiona namerava podjetje urediti otroška igrala, s tem pa narediti lokacijo v prvih mesecih prijazno predvsem družinam. “Sem realist, ne pričakujem čudežev. Vem, da bomo z ekipo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo temu dela mesta povrnili ugled, hkrati pa ustvarili tudi pozitivne finančne učinke – ne samo za naše podjetje, ampak tudi za mesto, za Pohorje,” je še navedel Filipović. O obdobju po 31. oktobru v tem trenutku še ne razmišlja.

DUTB zbira do 29. julija zavezujoče ponudbe tako za nakup hotela Arena kot hotelov Bolfenk in Videc na Mariborskem Pohorju. Medtem ko jih je prej ponujala v paketu, jih zdaj ponuja ločeno. Za Areno pričakuje 2,9 milijona evrov, za Bolfenk milijon in za Videc 800.000 evrov, medtem ko se je celoten paket pred dvema letoma ocenjeval na okoli 6,8 milijona evrov.

Gre za hotele nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki so pod okriljem DUTB od leta 2014. Septembra 2018 je vse tri najel mariborski podjetnik Miran Ferk s podjetjem Playgreen, po enem letu pa je najemno pogodbo podaljšal le še za hotel Arena, ki se nahaja ob vznožju Pohorja. Kot je dejal, je odstopil od najema hotelov Bolfenk in Videc, saj je z njima zaradi lokacije na vrhu Pohorja preveč stroškov, hkrati je velika težava dobiti delovno silo in goste.

Namesto Ferka je hotela Bolfenk in Videc lani najel samostojni podjetnik Denis Šlak, ki naj bi se zanimal tudi za nakup obeh nepremičnin, a mu je očitno kmalu pošla sapa, saj sta hotela po poročanju časnika Večer do nadaljnjega zaprta.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.