23:05, čet, 25. Apr

Hči zadavila 88-letno mater





Minuli petek, 1. marca, okoli 11. ure je 63-letna ženska iz okolice Slovenske Bistrice, poklicala na interventno številko 112 in povedala, da je med prepirom od sebe odrinila znano žensko osebo, ki si je med padcem poškodovala glavo, zaradi česa ne diha.

Reševalci nujne medicinske pomoči iz Slovenske Bistrice so na kraju dogodka ugotovili, da je 88-letna ženska umrla, najverjetneje nasilne smrti. Na kraj so zato odšli še Policisti PP Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj dogodka do prihoda kriminalistov Sektorja kriminalistične policije. Ti so prevzeli nadaljnji postopek.

Z nadaljnjim zbiranjem dokazov in obvestil so kriminalisti ugotovili, da je med osumljenko in žrtvijo, tistega dne, okoli 10. ure, prišlo do prepira. Med prepirom je osumljenka žrtev odrinila od sebe, da je padla na posteljo, tam pa jo je zadavila.

Ogled kraja kaznivega dejanja je v navzočnosti mariborske dežurne državne tožilke in kriminalistov Sektorja kriminalistične policije, opravila
dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je odredila tudi sodno obdukcijo pokojne, ki je potrdila, da je žrtev umrla nasilne smrti oz. zaradi davljenja.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Osumljeno so kriminalisti včeraj, 3. marca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njo, po zaslišanju, odredila pripor. Za kaznivo dejanje uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen od 5 do 15 let zapora.

Uradni vzrok smrti je zaenkrat zadušitev, ali je bila žrtev tudi tarča udarcev, pa kriminalisti zaenkrat ne morejo povedati. Motiv za uboj naj bi bil osebni spor med njima. To je prvi uboj letos na območju Policijske uprave Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.