15:46, pet, 29. Mar

Halloween v Vuzenici





V Vuzenici so minulo soboto obeležili otroški Helloween. Na zabavi ob noči čarovnic so otroci uživali ob veliki ognjeni dogodivščini.

Noč čarovnic (znan ameriški praznik po angleškem izrazu Halloween) je praznik, ki ga predvsem v Zahodnem svetu obeležujejo v noči iz 31. oktobra na 1. november. V resnici predstavlja okrajšavo za “All Hallow’s Eve oziroma Hallow Eve” (Večer vseh svetih oziroma Večer pred vsemi svetimi). Slavi se predvsem v angleško govorečem svetu kot na primer na Irskem, ZDA, Kanadi, Angliji, Avstraliji in Novi Zelandiji. Ustreza nekako katališkemu prazniku Vseh svetih. V teh deželah se po običaju otroci preoblečejo v različne kostume (po navadi čarovnice in pošasti) in hodijo od vrat do vrat, kjer prosijo za sladkarije. Zelo priljubljen običaj za noč čarovnic je izrezovanje buče, v katero se nato vstavi sveča.

Veliki otroški Helloween je letos v Vuzenici potekal že drugo leto zapored v izvedbi in organizaciji TIC-a Vuzenica. Prav tako kot lani je bilo tudi letos veselo in ustvarjalno. Buče, velike ali majhne, vsekakor edinstvene, so otrci z veseljem izrezovali. Največjo in najizvirnejšo bučo pa sta izbrala Bučka in Bučko iz animacijske skupine Vilina. Zvečer pa je sledilo zažiganje čarovnice na grmadi, ki je bila ena izmed letošnjih novosti prireditve.

otroški HALLOWEEN 2013 -TIC Vuz (160)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.