01:44, sre, 24. Apr

“Greš na kavo?” Danes vabi VDC Polž Maribor





Greš na kavo?” v organizaciji in izvedbi zaposlenih ter uporabnikov Varstveno delovnega centra Polž Maribor, je eden izmed številnih dogodkov, ki jih vsako leto v javnem zavodu izvajajo z namenom uresničevanja svojega poslanstva in vizije. Letos pa istočasno praznujejo svojih 25 let delovanja.

Z mislijo na uporabnike strokovno in predano vsakodnevno utrjujejo svojo vlogo kot socialno varstveni zavod ter hkrati stremijo k širjenju svoje dejavnosti, tako v prostorskih kot časovnih okvirjih. Na dogodku “Greš na kavo?” spoznavajo različne obrede povezane s kavo, različne vrste umetnosti, ples, glasbo, literaturo, kulinariko, ki so značilne za narod, ki ga predstavljajo. Dogodek “Greš na kavo?” se prične danes ob 16h na prireditvenem dvorišču sedeža VDC Polž Maribor, “kjer bomo skupaj spoznavali življenje v Italiji, italijansko kulturo, literaturo, glasbo, ples, šport…“, pojasnjujejo organizatorji.

Pokaži kaj znaš po italijansko
Po lanski ameriški kavi, ko so v sodelovanju s številnimi gosti predstavili življenje Amerike, tokrat predstavljajo Italijo. “Projekt je trajal več mesecev, skozi prebiranje literature, gradiva smo veliko novega spoznali o Italiji, spreminjali in dopolnjevali program, seveda tudi pridno vadili, da bi vam lahko pokazali kaj smo in kaj zmoremo. Pomembno je, da program nastaja v celoti s soustvarjanjem uporabnikov, da so uporabniki vključeni v čim večji meri. Želimo pa biti tudi aktivni, prepoznavni, videni v lokalni skupnosti,” pravi Jasmina Breznik, direktorica VDC Polž Maribor.

festival-kave-ptuj-3

25 let socialno-varstvenih programov
Letošnji dogodek “Greš na kavo?” bo posebej prazničen, saj VDC Polž Maribor obeležuje 25 let delovanja zavoda. Danes ima javni socialno zdravstveni zavod šest enot, kjer izvajajo storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji in dvema enotama institucionalnega varstva, kjer nudijo bivanje v duhu domačnosti in kakovostnega preživljanja prostega časa. Svoje poslanstvo v zavodu z 253 uporabniki uresničujejo med drugim tudi s številnimi glasbenimi, športnimi, kulturnimi, kulinaričnimi in družabnimi dogodki. Dodatni pomen današnje prireditve pa bo tudi prejem certifikata kakovosti E-qalin. “E-qalin je vseevropski model upravljanja s kakovostjo v socialnih zavodih. Veseli smo, da nam je uspelo pridobiti certifikat kakovosti prav na našo obletnico. Hkrati pa je to potrditev našega uspešnega, kvalitetnega dela, predvsem pa kakovostnega izvajanja storitve. Svoje delo želimo čim bolj naravnati potrebam uporabnikov,” je dejala Breznikova.
Prireditev bosta vodila uporabnica Jadranka Prah in Jernej Vidmar. Prisotne bosta pozdravila tudi predstavnica ministrstva za delo družino socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk ter župan MO Maribor Andrej Fištravec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.