15:43, čet, 28. Mar

Graški župan na Ptuju tudi o Magni





Graški župan Siegried Nagl je včeraj obiskal Ptuj, kjer se je sestal z županom najstarejšega slovenskega mesta Miranom Senčarjem. Govorila sta o različnih možnostih sodelovanja med mestoma, beseda pa je nanesla tudi na načrte mednarodnega avtomobilskega giganta Magna, ki je že dolgo prisoten v Gradcu, da del proizvodnje vzpostavi tudi v Podravju.

Senčar je gostu po sprejemu v mestni hiši predstavil staro mestno jedro in grajsko dvorišča, nato pa sta se sprehodila še do dominikanskega samostana in ptujske knjižnice. Kot je dejal ptujski župan, je šlo za spoznavni obisk med njima, saj se mora Ptuj povezovati ne le z manjšimi, pač pa tudi večjimi mesti, in Gradec je več kot desetkrat večji od Ptuja.

Sicer pa graški župan dobro pozna naše mesto, saj je bil njegov tast tukaj rojen. Večkrat prihaja na Ptuj kot turist in mesto mu je všeč. Seveda opaža tudi nekatere pomanjkljivosti, hkrati pa tudi precej še neizkoriščenih možnosti,” je dejal Senčar.

Siegfried Nagl in Miran Senčar
Siegfried Nagl, župan Gradca in Miran Senčar, župan Ptuja

Nagl ga je ob tem povabil na povratni obisk, kamor bodo odpotovali z ekipo iz različnih mestnih zavodov in podjetij, in tam pripravili medsebojne sestanke glede na interesno sfero. Po Senčarjevih besedah se Gradec ne ubada s pomanjkanjem denarja, kot se Ptuj, ga pa pestijo druge težave. Če s Ptuja namreč ljudje odhajajo, pa v Gradec prihajajo v velikem številu in imajo zato že precej težav v prometu.

Ker precej slovenskih delavcev dela v tamkajšnjih podjetjih, predvsem v Magni, med drugim razmišljajo tudi o tem, kako bi jih pripravili v to, da k njim ne bi več tako množično potovali z avtomobili, pač pa z organiziranim prevozom. V tem smislu razmišljajo o dodatnih avtobusnih ali železniških linijah.

Župana sta se dotaknila tudi možnosti, da Magna v Sloveniji postavi novo tovarno. Kot je zdaj povedal tudi Nagl, v Magni resno razmišljajo o tem, saj potrebujejo 3000 novih delavcev, ki jih je pri njih že težko najti.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.