08:43, pet, 19. Apr

Gradnja večnamenske športne dvorane v Dupleku v polnem teku





Gradnja večnamenske športne dvorane pri Osnovni šoli Duplek se pospešeno nadaljuje. Kljub nekajtedenski izredni situaciji zaradi omejevanja epidemije covid-19 dela potekajo. Če bo vse posreči in ne bo večjih zastojev, bo do začetka novega šolskega leta tudi končana, pravi dupleški župan Mitja Horvat.

Da se gradnja prepotrebne večnamenske športne dvorane izvaja brez večjih zapletov, je vesel župan Dupleka Mitja Horvat, ki izpostavlja, da so gradnjo prilagodili izredni situaciji zaradi zaustavljanja pohoda novega koronavirusa. Horvat še dodaja: “Pravzaprav se že cela občina veseli nove pridobitve. Gre za dolgoletne sanje o izgradnji večnamenske dvorane. V bistvu jo potrebujejo naši otroci, potrebujejo jo vsi rekreativni in tudi profesionalni športniki v naši občini.” V dvorani pa bodo izvajali tudi razne družabne prireditve.

Investicija v celoten projekt gradnje večnamenske dvorane znaša nekaj čez tri milijone evrov. Nekaj čez milijon evrov je sofinancerskih sredstev. Nekaj je prispevka ministrstva za šolstvo in šport, ostalo je prispevek občine. Objekt je energetsko varčen.

Objekt, ki nastaja ob osnovni šoli bo imel tri vadbene prostore, kar bo po besedah župana zadostovalo za potrebe osnovne šole in občine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.