11:03, čet, 25. Apr

Gradnja OŠ Ljudevita Pivka na Ptuju končana





Gradnja nove Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka na Ptuju, ki jo obiskujejo otroci z motnjo v duševnem razvoju, je končana, zato bodo lahko otroci začeli novo šolsko leto že na novi lokaciji. Novogradnjo, katere financiranje so spremljali številni zapleti, so si danes ogledali župani občin Spodnjega Podravja, ki jih pokriva ta šola.

Po besedah ravnateljice šole Lidije Hameršak Marin je v juniju predviden le še tehnični pregled, 1. septembra pa začnejo pouk v novi stavbi. Nove pridobitve so razumljivo zelo veseli, saj so že dolgo opozarjali na nevzdržne pogoje na dosedanji lokaciji na Raičevi ulici, kjer so prostori dotrajani in neprimerni za šolanje, še posebej za gibalno ovirane učence.

Novogradnja se nahaja nekaj ulic stran, blizu ptujskega dijaškega doma in šolskega centra. Po besedah ptujskega župana Mirana Senčarja je izvajalec končal z gradbenimi deli konec maja, do konca tega tedna pa mora odpraviti še nekatere ugotovljene pomanjkljivosti. “Tudi finančna konstrukcija je zaključena,” je povedal za STA.

OŠ Ljudevita Pivka Ptuj; Foto: STA

Naložba je stala nekaj več kot štiri milijone evrov, od tega je polovico prispevala država, drugo polovico pa so pokrile občine Spodnjega Podravja, od koder prihajajo šolarji. “Res je bilo kar nekaj zapletov glede tega, koliko bo kdo dal. A smo se uspeli z vsemi dogovoriti, da bo obveljal tisti razdelilnik, ki je bil narejen na začetku, in vse občine so to tudi podpisale,” je pojasnil Senčar. “Je še nekaj zaostalih plačil, ki pa jih bodo občine uredile do konca leta,” je še dodal.

Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka Ptuj, ki izvaja vzgojno-izobraževalni proces za otroke z motnjo v duševnem razvoju s Ptuja in ostalih občin Spodnjega Podravja, je v letošnjem šolskem letu obiskovalo okoli 90 otrok, a se vpis vsako leto povečuje.

Izpraznjeno stavbo v Raičevi ulici bodo po besedah Senčarja najprej ponudili v uporabo občinskim zavodom. “Če tu potreb ne bo, pa jo bomo dali na trg,” je povedal.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.