14:35, sre, 24. Apr

Glazerjevi dnevi 2014





Po začetku v 2011 so sedaj pred nami četrti »Glazerjevi dnevi«, ki preraščajo v tradicionalne. Kot je bilo že večkrat poudarjeno so dnevi namenjeni temu, da ozavestimo in praznujemo dosežke, tako Janka Glazerja, kakor tistih Rušanov, ki sedaj s svojo avtorsko prepričljivostjo v širšem (slovenskem in mednarodnem) prostoru ustvarjajo »ruško blagovno znamko«, Rušani pa jih premalo poznamo. Namen tega je, da dvignemo samozavest Rušanov!

unnamed

unnamed (1)

Nastali so kot pobuda civilne iniciative, ki skupaj z lokalno skupnostjo nadaljuje vrsto aktivnosti za spodbujanje zavesti o pomenu tradicije in vloge ruških umetnikov v svojem okolju in širše, kot pobuda za ohranjanje naše kulturne dediščine (med slednje sodi programska revitalizacija Glazerjeve domačije, kjer že tretje leto tečeta glasb. lit. festival Spogledi in pripovedovalski festival Pohorska pravljica…)

O vlogi in pomenu Janka Glazerja kot aktualno moralni vrednostni instanci v kulturi, ki jo žarči njegova pesniška in bibliotekarska dediščina, je bilo že veliko povedanega, sami pa ob tem ugotavljamo, da imamo Rušani ob njem tudi druge ustvarjalce in umetnike, ki so se uveljavili v širšem kulturnem okolju in tja ponesli naše ime.

Združimo tradicijo in sedanjost, spomnimo se jih zdaj – in jim prisluhnimo v naslednjih dneh!

Prijazno vabljeni,

Peter Andrej,
producent Glazerjevih dnevov

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.