05:49, sob, 20. Apr

Gasilska zveza Majšperk z novimi defibrilatorji





Območna enota Maribor Zavarovalnice Triglav je Gasilski zvezi Majšperk, v katero je vključenih pet prostovoljnih gasilskih društev, namenila sredstva za nakup šestih defibrilatorjev. Novoletna preventivna akcija je del družbeno odgovornega projekta Zavarovalnice Triglav »Za boljši jutri«. V okviru tega je največja slovenska zavarovalnica del finančnih sredstev, ki jih vsako leto nameni za novoletna darila poslovnim partnerjem, razpršila po vsej Sloveniji in podprla 22 različnih projektov v lokalnih skupnostih.

predaja defibrilatorja (1)

Gasilska zveza (GZ) Majšperk, ki na območju občine Majšperk deluje v prostovoljnih gasilskih društvih Majšperk, Ptujska Gora, Stoperce, Medvedce in Majšperk-Breg, skrbi za izobraževanje in usposabljanje gasilcev. Poleg rednih dejavnosti so pred kratkim napravili še korak naprej in se odločili za nakup šestih defibrilatorjev, s katerimi bodo lahko pomagali ljudem tudi ob nenadnih srčnih zastojih. Finančna sredstva, ki jih je Zavarovalnica Triglav v okviru novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri« namenila gasilski zvezi, so pripomogla k nakupu defibrilatorjev za potrebe občanov.

Velik korak za gasilce
Dragomir Murko, predsednik Gasilske zveze Majšperk, se je Zavarovalnici Triglav iskreno zahvalil za podporo in povedal: »Defibrilatorji bodo nameščeni v gasilskih domovih občine Majšperk in kulturno-poslovnem centru v Majšperku. V GZ Majšperk imamo usposobljen kader oziroma bolničarje, potrebovali pa smo kakovostne defibrilatorje, ki smo jih zaradi plemenitega dejanja Zavarovalnice Triglav uspeli tudi pridobiti. To je dodana vrednost za lokalno skupnost in velik korak za naše gasilce, ki so pripravljeni pomagati vsem pomoči potrebnim.«

Posluh za potrebe lokalnega okolja
Na slovesni simbolični predaji sredstev je Uroš Skuhala, direktor območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav, dejal: »Vrednost človeškega življenja je neprecenljiva. Ker pa je življenje tudi nepredvidljivo, je najpomembneje, da smo na različne situacije dobro pripravljeni. V Zavarovalnici Triglav smo se zato skladno z vrednotami – mednje spadata tudi družbena odgovornost in varnost – odločili podpreti gasilce, ki nesebično pomagajo ljudem v stiski; da bodo v kriznih situacijah tako lažje ukrepali. S takimi akcijami zavarovalnica vrača v lokalno okolje, kjer poslujemo.«

Podprli 22 projektov po vsej Sloveniji
Ob prehodu iz starega v novo leto so tako v Zavarovalnici Triglav okrepili tradicionalno dobro sodelovanje z lokalnim okoljem. Del finančnih sredstev, ki jih vsako leto namenjajo za poslovna novoletna darila, bodo tokrat predali v preventivne namene raznovrstnim lokalnim organizacijam po vsej Sloveniji ter podprli kar 22 različnih projektov s področja gasilstva, zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok. Novoletna preventivna akcija, s katero želijo prispevati k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod, je tako še en dokaz odgovornosti največje slovenske zavarovalnice do družbe in narave.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.