10:48, pet, 19. Apr

Gajser na prvi dirki svetovnega prvenstva na drugem mestu





Tim Gajser in Jan Pancar sta včeraj zastopala Slovenijo na uvodni preizkušnji sezone motokrosistov za svetovno prvenstvo. Aktualni svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser je dosegel 2. mesto, Pancarju pa žal v razredu MX2 na koncu ni uspelo doseči točk za svetovno prvenstvo.

Tim Gajser. Foto: AMZS, Uroš Modlic

Gajser, ki sicer tekmuje z licenco AMZS, je v Matterley Basinu potrdil, da je dobro pripravljen, saj je že na sobotnih kvalifikacijah tekmecem pokazal, da se je z novo hondo že povsem ujel in dosegel najboljši čas na sicer precej blatni progi. V nedeljo pa so na progi vladale drugačne razmere. Vreme je bilo toplejše, kar pa ni pomenilo tudi boljših razmer. Gajser je imel nekaj smole, saj ga je v tretjem ovinku zadel Jeremy Van Horebeek. Gajser je zaradi tega padel z motorja in na prvem merjenju časa prevozil merilno črto šele na 30. mestu. Pognal se je za tekmeci in nato prehiteval vse po vrsti, na koncu pa dosegel 8. mesto. Tik pred ciljem je žal za povrh še padel. V drugi vožnji je bil boljši. Začel je odlično in po dveh ovinkih ušel tekmecem. V cilj je pripeljal prvi z veliko prednostjo več kot triindvajset sekund, v skupnem seštevku dirke je dosegel 2. mesto. Boljši je bil samo zmagovalec prve vožnje Jeffrey Herlings.

Jan Pancar. Foto: AMZS, Uroš Modlic

Pancarju ni uspelo doseči točk za svetovno prvenstvo

V kategoriji MX2 je Slovenijo, ki ima prav tako licenco AMZS, zastopal Jan Pancar. Kvalifikacije je opravil na 26. mestu. Prve dirke ni začel najbolje, pristal je na 35. mestu po prvem merjenju časa, nato pa iz kroga v krog prehiteval tekmece in se prebil do 25. mesta. V šestem krogu pa je po napaki zdrsnil daleč nazaj. Trudil se je, vendar je na koncu vseeno dosegel le 32. mesto. Na drugi dirki je bil boljši in na koncu skozi cilj pripeljal na 26. mestu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.