10:01, tor, 16. Apr

Gajser in Pancar v nedeljo v novi bitki za točke svetovnega pokala





Nizozemski Valkenswaard bo v nedeljo 8. marca 2020 prizorišče druge dirke za svetovni pokal v motokrosu. Ponovno se bosta tam borila branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser in Jan Pancar. Spopadla se bosta z najboljšimi motokrosisti sveta.

Tim Gajser. Foto: HRC

Na lanski dirki v Valkenswaardu je Gajser zasedel tretje mesto. Takrat je bil prvi Italijan Antonio Cairoli, drugi pa Belgijec Clement Dessale. Dirka na Nizozemskem bo ponovno na mehki mivki, ki je sicer Gajser ni najbolj vajen, a v lanski sezoni se je z njo dobro spopadel. Zdaj mu številni treningi na mehkih progah vlivajo samozavest, motiviran pa je tudi zaradi rezultata, ki ga je prejšnji vikend dosegel v Angliji. V novo sezono je namreč vstopil z drugim mestom na preizkušnji v Matterley Basinu. Uvodna vožnja se mu takrat sicer ni izšla najboljše, a je z borbenostjo ponovno dokazal, da sodi med najboljše. Tako je v drugi vožnji pokazal, da sodi v sam vrh motokrosa.

Pancar po prve letošnje točke v svetovnem pokalu

Na Nizozemskem bo imel možnost pokazati svoje znanje in borbenost v razredu MX2 Jan Pancar. V Angliji žal ni dosegel točk za svetovni pokal, Novo priložnost bo imel prav na Nizozemskem. Tudi zanj mehka proga ni neznanka, z novo ekipo in novim motorjem bo skušal izkoristiti priložnost.

Jan Pancar. Foto: AMZS, Uroš Modlic

Milec se je poškodoval na treningu na Madžarskem

Prav tako z licenco AMZS, ki jo zastopata Gajser in Pancer, se je želel preizkusiti v konkurenci EMX250 na evropskem prvenstvu na stezi južno od Eindhovna Luka Milec. Toda žal je na treningu na stezi v Nyaregyhazi na Madžarskem ob vožnji z desno ramo zadel oster rob ograje, zaradi tega se je poškodoval in je dobil kar dvanajst šivov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.