16:58, tor, 23. Apr

Gajser in Pancar uspešna na drugi preizkušnji SP v motokrosu





Tim Gajser in Jan Pancar sta v nizozemskem Valkenswaardu ponovno lovila točke za svetovno prvenstvo v motokrosu. Branilec naslova svetovnega prvaka v MXGP Gajser je ponovil rezultat iz Matterley Basina in stopil na drugo stopnico odra za zmagovalce, Pancar pa se je v razredu MX2 veselil prve točke v novi sezoni.

Tim Gajser. Foto: HRC

Gajser se je v prvo vožnjo pognal na vso moč in prvo merilno mesto prevozil na 11. mestu, nato pa se mu je nasmehnila sreča. Nekaj njegovih tekmecev pred njim je doživelo padec, tako je Gajser do konca prvega kroga prehitel vse in se s 33. štartnega mesta, ki ga je dosegel v kvalifikacijah, prebil povsem na čelo dirke. Pri hladnih štirih stopinjah Celzija je za nameček še rahlo deževalo, na mehki stezi so nastale globoke brazde, a jih je Gajser suvereno obvladoval, tekmecem pa hkrati ni dovolil, da bi ga ujeli. Skozi cilj je suvereno pripeljal prvi s prednostjo več kot enaindvajsetih sekund pred domačim asom Jeffreyem Herlingsom ter je popolnoma deklasiral konkurenco. Na drugi vožnji je Gajser začel silovito. Prvo merilno mesto je prevozil kot drugi, pred njim je bil samo Jeffrey Herlings. Nizozemec slovenskemu šampionu ni dovolil, da bi ga ujel in prehitel. Za nameček se je Gajser dva kroga pred ciljno črto zvrnil čez krmilo motorja a k sreči brez posledic. Ostal je na drugem mestu.

Pancar dosegel prve točke v novi sezoni

Jan Pancar. Foto: AMZS, Uroš Modlic

V razredu MX2 je nastopil Jan Pancar. Na kvalifikacijah je zasedel 30. mesto. Prvo vožnjo je začel previdno. Pri prvi merilni točki je bil na 27. mestu. Na koncu pa je bil na 28. mestu. Na drugi vožnji je Pancar zelo dobro štartal, na prvem merjenju časa je bil na 14. mestu. Nato je dobro izkoristil zmedo, ki jo je povzročil padec zmagovalca prve dirke Jaga Geertsa v drugem zavoju. Ob koncu prvega kroga je bil zelo dober 12. in imel dobro izhodišče za prve točke v novi sezoni. Ob koncu pa druge dirke pa je bil na 20. mestu. V skupnem seštevku je Pancarju pripadlo 26. mesto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.