14:11, pet, 29. Mar

Ftrgana govedina, vaflji z ocvirki in druga domiselna domača hrana ob Trojiškem jezeru





V Sveti Trojici želijo ustvarjati ob nedeljah kontinuirano ponudbo lokalne ulične prehrane ob jezeru, zato so nadgradili lanski projekt in obogatili ponudbo, ki bi jo lahko imenovali tudi “odprta kuhinja”. Ob jezeru so namreč letos že drugič zapored pripravili skupaj z domačimi lokalnimi ponudniki hrano in pijačo za obiskovalce, hkrati pa tudi animacijo za otroke. Tako vse naslednje nedelje vabijo obiskovalce, da pridejo in uživajo ob idilični lokaciji jezera.

Gre za različno “street food” oziroma po slovensko ulično prehrano ponudnikov iz Svete Trojice in bližnjih občin, ki se sicer predstavljajo s svojo hrano in pijačo tudi na drugih dogodkih. V Trojici pa jim želijo ponuditi dolgotrajno sodelovanje, domačine pa privabiti tudi s pestrim dogajanjem.

Župan Občine Sveta Trojica David Klobasa poudarja, da je vesel odziva vseh lokalnih pridelovalcev in ponudnikov. Spodbujanje lokalnega je namreč vse bolj v ospredju zaradi celotnega kroga ponudnikov in potrošnikov, ki prav tako v teh časih želijo imeti domače jedi na krožniku. Tako je svoje domače jedi predstavila Jožica Kramberger iz dopolnilne dejavnosti na izletniški kmetiji Vina Kramberger tudi z zanimivimi imeni kot sta “ftrgana svija” in “ftrgana govedina”. Dejala je, da se ljudje kar malo začudijo imenu, a ko dobijo znano jed, so veseli tudi domiselnosti. Sicer pa ponujajo še vina, izdelke iz domače peči in drugo.

Na včerajšnjem obisku smo ujeli tudi direktorja mariborskega Doma pod Gorco Gregorja Žigona, ki je bil navdušen nad lokacijo in ponudbo.

Vaflje, ki niso belgijski, ampak domači in s pristnimi domačimi nadevi, pa predstavljajo na drugi “postaji” ob trojiškem jezeru, pripravijo jih pri Mojstru Vaflju iz Gornje Radgone. Maja Holc poudarja, da so se odločili tudi za slane nadeve z ocvirki in pršutom, ki so jih obiskovalci dobro sprejeli.

Simon Ploj iz Svete Trojice pa ob jezeru ponuja izdelke iz domače peči, tudi gibanico, ki je njihova tradicionalna jed, prav tako tudi ocvirkovka.

Da pa obiskovalci ob jezeru ne ostanejo žejni, pa bodo ponudniki poskrbeli še z domačo pijačo, tako tudi pri prvi postaji. Andreja Kokol iz bara Frenke tako vabi obiskovalce, da se pridejo in se ne nazadnje tudi sprehodijo ob jezeru.

Poskrbljeno pa je tudi za animacijo otrok, kot je omenil Robert Pavalec iz podjetja Veverička, kjer imajo tudi napihljiva igrala za otroke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.