19:09, čet, 18. Apr

FOTO: Z Urošem Priklom v boj za župana Maribora tudi DeSUS





Na današnji novinarski konferenci v gostilni Pri treh ribnikih v Mestnem parku je stranka DeSUS tudi uradno naznanila kandidaturo Uroša Prikla za župana Mestne občine Maribor.

Prikl je uvodoma dejal, da želi biti župan vseh generacij, tudi mladih, čeprav sam prihaja iz stranke upokojencev. “Rek, da na mladih svet stoji ni iz trte zvit,” je svoja razmišljanja podkrepil Prikl. Predvsem bo župan, ki bo občane in občanke poslušal in jih ob tem tudi slišal, kar je po njegovem mnenju najbolj pomembna lastnost župana. Prav tako želi izboljšati in aktivno sodelovati z lokalnim gospodarstvom in slišati tudi njihov glas, saj ne želi več dnevnih migracij v Ljubljano in avstrijski Gradec.

Uroš Prikl
Uroš Prikl

Prav tako bo ena izmed prioritet Uroša Prikla ureditev infrastrukture na področju športa in kulture, saj želi, da bi Maribor kulturni duh živel v pravem pomenu besede, ne pa da pozablja na nekdanji laskavi naslov Evropske prestolnice kulture. “Naših znamk kot sta NK Maribor in Zlata lisica ne znamo vnovčiti, zato bom naredil vse, da Maribor postane regijski center razvoja in kulture,” pove Prikl. Kandidat DeSUS-a se tudi zaveda, da ga ob morebitni izvolitvi za župana Maribora čaka zahtevna naloga, zato bi se bil pripravlje odpovedati tudi trenutnemu položaju sekretarja v kabinetu predsednika vlade. “Delati bom začel takoj, saj ne želim 100-ih dni aklimatizacije. Predvsem pa bom cel čas kritičen tudi do lastne ekipe, kar je zelo pomembno,” še pove Prikl in doda, da je oprt tudi za tuj kapital, vendar ta ne sme biti umazan. “Pa ne trdim, da je tuj kapital, ki ga je v mesto pripeljal trenutni župan umaza, želim le, da tuj kapital prinaša kakovostna ter dobro plačana delovna mest,” zaključi Prikl.

Uroš Prikl v pogovoru s podporniki
Uroš Prikl v pogovoru s podporniki

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.