00:36, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Mariborčani PROTI, mestni svetniki pa ZA podaljšan čas plačljivega parkiranja





Kljub velikemu negodovanju občanov, ki se kaže tudi na družbenih omrežjih in v pogovorih, ter glasni razpravi s pomisleki svetnikov na seji, so mestni svetniki z 19 glasovi ZA in 15 glasovi PROTI pokimali odloku o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskih cestah, kjer je zajeto podaljšanje časa na plačljivih parkirnih conah in ga dali v drugo branje. Razkrivamo, kako je kdo od mestnih svetnikov glasoval. 

O pomislekih in razlogih proti ter odgovoru mariborskega župana Saša Arsenoviča, ki zagovarja predlagane spremembe, smo spregovorili v naslednjem prispevku:

Odzivi ljudi na anketo o podaljšanju časa plačljivega parkiranja
Na našem portalu MBREPORT.si smo objavili anketo z vprašanjem “Se strinjate s podaljšanjem časa plačljivega parkiranja v Mariboru?”, v katerem smo bralce pozvali h glasovanju in poziv delili na družbenem omrežju Facebook. Prav tam so se naši bralci množično odzvali in v komentarjih izrazili svoje mnenje. Nekaj mnenj povzemamo.
Josko Pepi Kukovec je zapisal: “Mariborski inkasanti razmišljajo samo o tem kako nagrabiti čim več denarja od občanov.?Morale pa jih tudi nihče ni naučil.”

Veliko komentatorjev je preprosto odgovorilo: “Ne.”, oglasili so se tudi taki, ki so spraševali, kdo bi se sploh s podaljšanjem časa za parkiranje na javnih mestih splohh strinjal, češ da je to neumno vprašanje. A očitno je, da mestni svetniki razmišljajo drugače kot komentatorji ankete. Mojca Hausmeister se tako sprašuje: “Mislim kako vprasanje??? Kero tele bi se te strinjal z tem????”, Gita Petek pa, da se Arsenovič ne bo premislil, ampak bo cene še zviševal: “in kaj pa to glasovanje sploh koristi?! a mislite, da se bo srzenović zdaj premislil in vzpostavil staro stanje… pa dajte no… še več bo poviševal…” Nekateri komentatorji pa so bili še bolj ostri in so zapisali, da lahko parkirnine županu odnesejo stolček. Npr. Denko Denis: “Arsenko bo kmalu letel če misli sranj…. delat.” in Miki Maki: “Lahko bi koga parkirnine odnesle s stolčka, če so enega radarji….NE”

Za podaljšanje časa plačljivega parkiranja v Mariboru so bili mestni svetniki
Aljaž Bratina, Lidija Divjak Mirnik, Tatjana Frangež, Barbara Glavič, Tjaša Gojkovič, Darko Hergamas, Alenka Iskra, Igor Jurišič, Jelka Kolmanič, Helena Kujundžič Lukaček, Vid Lešnik, Samo Peter Medved, Katarina Mejal, Damir Orehovec, Matej Pavlič, Melita Petelin, Branislav Rajič, Vladimir Šega, Matej Žmavc.

Proti podaljšanju čas plačljivega parkiranja v Mariboru so bili mestni svetniki:
Ivan Celcer, Vladimira Cokoja, Breda Čepe Vizjak, Tatjana Fetahl, Ljubica Jančič, Franc Kangler, Zdenka Križanič, Matic Matjašič, Milan Mikl, Dragica Mlinarič, Saša Pelko, Viljem Pozeb, Miha Recek, Danijela Šerbinek, Željko Vogrin

Svetniki, ki niso pa glasovali:
Stojan Auer, Metka Koler, Tina Komočar, Tamara Kurnik, Alfred Lasetzky, Bernard Memon, Željko Milovanovič, Gregor Reichenberg, Nataša Rodošek, Josip Rotar, Zvonko Zinrajh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.