09:54, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Končno obnavljajo stadion Poljane





Mariborski atletski stadion Poljane je te dne največje gradbišče v Mariboru. Po skoraj štiridesetih letih obstoja, ga sedaj celovito prenavljajo. Trenutno asfaltirajo atletske proge, ki so bile do lanske jeseni toliko obrabljene, da na stadionu niso smeli več organizirati prvenstev.

Dotrajanost prog in robnikov se je kazala na razpokah, vdrtinah, ne več ravni, temveč že viseči ali pogreznjeni površini, četudi so jih pred dobrimi dvajsetimi leti preplastili (1996).

Foto: arhiv Športni objekti Maribor
Foto: arhiv Športni objekti Maribor

Ne samo, da je to kazilo vizualno podobo edinega pravega atletskega stadiona v Mariboru, predstavljalo je tudi tveganje za varnost športnikov: tako tekmovalcev kot tistih, ki na Poljanah redno trenirajo, pa tudi tistih, ki stadion obiščejo na (šolskih) športnih dnevih in ob športnih prireditvah. Kot poudarja trener Atletskega kluba Poljane Robert Herga, se športniki iskreno veselijo novih, varnejših in bolj kvalitetnih površin za vadbo ter tekmovanja, ki jih že dolgo niso mogli organizirati “doma”.

 

 

Športniki si zaslužijo primeren stadion
Z gradbenimi in sanacijskimi deli na Poljanah so pričeli že lani jeseni. Takrat so stadion zaprli, ponovno pa naj bi ga – celovito obnovljenega – predali v uporabo maja letos. Do takrat bodo sanirane obstoječe drenaže, kjer jih še ni bilo bodo dodali nove, na novo bodo utrdili in asfaltirali proge ter ostale površine. Investicija je znašala 480.000 evrov, pri čemer je večino sredstev zagotovila Mestna občina Maribor, približno 75 tisočakov pa Fundacija za šport. Stadion Poljane naj bi po obnovi vpisali v zgodovino kot enega najmodernejših v regiji. Direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez je ob današnjem obisku gradbišča poudaril, da je atletika kraljica vseh športov, zato športniki potrebujejo stadion “takšen, kot mora bit.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.