10:14, čet, 28. Mar

FOTO: Včeraj na Pohorju letele tudi prve kepe





Na Mariborskem Pohorju so včeraj pred prihajajočo zimsko sezono znova pripravili že uveljavljeno jesensko delovno akcijo urejanja oziroma čiščenja smučarskih prog. Pod sloganom Prijatelji Pohorja so se prostovoljne akcije udeležili Mariborčani in ostali obiskovalci pohorskih strmin ter pomagali pri odstranjevanju kamenja in odpadkov. Ljubitelji snega pa so se že tudi kepali.

prijatelji pohorja 2019 1Enako delovno akcijo na Mariborskem Pohorju so izvedli že četrtič zapovrstjo in je doslej vselej privabila veliko udeležencev. Letos sta jo skupaj pripravila Alpski smučarski klub Branik Maribor in javno podjetje Marprom, ki znova računata na pomoč še nekaterih mariborskih javnih podjetij in društev.

Delovno akcijo so sklenili opoldne, ko so na terasi kampa nad spodnjo postajo gondole za vse udeležence pripravili brezplačen topel obrok in osvežilno pijačo. Ob tem so vsi prejeli kuponček za desetodstotni popust na trenutno veljavne cene sezonskih smučarskih vozovnic.

Z že četrto delovno akcijo želijo organizatorji predvsem prispevati h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Mariborskega Pohorja ter dokazati, da je s skupnimi močmi in z dobro voljo mogoče veliko postoriti. Prav tako pa je akcija, katere se je udeležil več sto ljudi, bila tudi priložnost za prijetno druženje v naravi, poroča STA.

V neposredni bližini zgornje postaje sedežnice Sleme, pa so minuli petek že začeli z izdelavo snega, ki ga dela tovarna snega. Tako so na Pohorju že letele prve kepe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.