21:28, pet, 19. Apr

FOTO: Vandali so se znesli nad klopmi na Jabolčni poti v Selnici ob Dravi





V preteklem tednu so vandali uničili klopi na Jabolčni poti v Selnici ob Dravi. Po naših informacija naj bi to storili mladoletniki.

Vir: ogorčeni bralec
Vir: ogorčeni bralec

V minulem tednu so na Jabolčni poti v Selnici ob Dravi, ki je leta 2013 nastala v okviru projekta Sadjarska učna pot za kolesarje in pohodnike oziroma Jabolčna pot, dolga pet kilometrov, na kateri so postavili učne točke, opremljene s klopmi, mizami, stojali za kolesa, koši za smeti, pitniki za vodo ter s tablami in drugimi inovativnimi materiali z učno vsebino, napadli vandali.

Po naših informacijah naj bi to storili mladoletniki. “V ponedeljek so nas občani obvestili, da je nekdo prerezal klopi na Jabolčni poti na lokaciji za hladilnico Kmetijske zadruge Selnica ob Dravi, da je nekdo uničil en del mize, popolnoma uničil klop ter požagal ograjo, ki je bila tam postavljena. Zadevo smo predali policiji. Trenutno preiskava še teče in čakamo na podrobne informacije,” je dejala županja Občine Selnica ob Dravi Vlasta Krmelj. 

Ob tem je dodala, da se na vsake toliko časa na Jabolčni poti in tudi v nekaterih drugih predelih občine dogaja, da jim uničujejo določeno lastnino. “Občina se trudi, da bi skupaj s pristojnimi službami te zadeve poiskala in našla, ter da se te zadeve v bodoče ne bi več dogajale. Občina sedaj aktivno pripravlja program kako se bo tega in podobnih vandalizmov v bodoče reševalo in se bodo izvedli ustrezni ukrepi, da bi preprečili tovrsten vandalizem, ki resnično škoduje ne le kraju ampak tudi širše. Po tej poti hodijo poleg domačinov tudi obiskovalci in je prav, da se v Selnici ob Dravi počutimo varno,” pravi županja.

Nad dogajanjem v kraju so razočarani tudi krajani. “Žalostno!!!…. Vandalizem v našem kraju. Ne vem koga moti klopca in miza na kolesarski poti, kjer radi posedajo sprehajalci, tako starejši kot mladina. Ter lesena ograja, ki smo jo prostovoljci postavili za varnost kolesarjev,” je zapisal Martin Deželak na svojem Facebooku, pod objavo pa se najde še več ogorčenih komentarjev.

komentarji na FB - uničenje klopi na Jabolčni poti
komentarji na FB – uničenje klopi na Jabolčni poti

Prav tako pa so nad ravnanjem ogorčeni v Turističnem društvu Selnica ob Dravi. “Ne moreš verjeti kaj počnejo,” je dejala predsednica TD Selnica ob Dravi Ivanka Frešer. “Včeraj sva šli z vnukinjo tja in videli prežagano klop in  popisano informativno tablo. Res grozno,” je opisala. “Po eni strani skrbimo in spodbujamo ljudi, da bi bila okolica urejena, po drugi strani pa se dogajajo takšne stvari,” je še dodala Frešerjeva.

Vandali so tako v preteklem tednu povzročili tudi precejšnjo finančno škodo. “Zadnje ocene povzročene škode še nimamo, lahko pa govorimo o nekaj tisoč evrih škode, saj so bile te klopi in mize iz kvalitetnih materialov,” je pojasnila Krmeljeva.

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.