13:11, čet, 18. Apr

FOTO: V Talumu osnovnošolcem predstavili poklice





Danes je v Talumu potekal 8. Prakticni prikaz poklicev. Medse so povabili šolarje zaključnih razredov osnovnih šol in njihove starše.

oznor

Prikazali so jim potek dela v realnem okolju v tovarni. Ptav tako pa so se otroci lahko preizkusili v spretnostih nekaterih del oblikovalca kovin orodjarja, elektrikarja, mehatronika, strojnega mehanika in livarjev.

Praktični prikaz poklicev so namenili šolarjem zadnjih razredov in njihovim staršem, ki želijo pobliže spoznati različne poklice in delovne postopke v Talumu ter se celo sami preizkusiti v njih, so povedali v Talumu.

Zainteresiranim so tudi tokrat pokazali, kakšna delovna opravila so v praksi povezana s posameznim poklicem, z namenom, da so dobili predstavo o raznolikosti, znanjih in spretnostih, potrebnih za delovno odličnost. Skupaj s Talumovci sta se predstavili tudi Strojna šola Ptuj ter Elektro in računalniška šola Ptuj.

V Talumu pravijo, da živimo v dobi aluminija. Lahkega materiala z neskončno možnostjo recikliranja, ki ga Talumovci znajo mojstrsko proizvesti in preoblikovati v različne izdelke. V Talumu načrtujejo, modelirajo, avtomatizirajo in robotizirajo, pri čemer uporabljajo svoje znanje in nove tehnologije. Tako vsak dan naredijo izdelke iz aluminija za najbolj priznane svetovne znamke kot so: KTM, Porsche, McLaren, VW, Bosch in še veliko drugih.

Praktični prikaz poklicev je le ena od aktivnosti s katerimi želijo v Talumu mlade navdušiti za tehnične poklice ter jim pokazati, da to že davno niso več težaški in umazani poklici. Z avtomatizacijo in robotizacijo proizvodnje ljudje upravljajo stroje in skrbijo za nadzor. Poleg tega pa v Talumu nudijo tudi kadrovske štipendije, opravljanje obvezne prakse, omogočajo vodene oglede podjetja, pomoč pri pisanju seminarskih, diplomskih in drugih nalog.

Sicer pa so prvi praktični prikaz poklicev v Talumu izvedli decembra 2011, z namenom, da bi otroke navdušili za tehnične poklice, ki jih v slovenski industriji primanjkuje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.