09:11, pet, 29. Mar

FOTO: V Slivnici odprli “Predsedniški vrt”





Včeraj so v prostorih Mladinskega doma Maribor- enota Slivnica odprli t.i. “Predsedniški vrt.” Gre za projekt, ki ga izvajajov okviru programa socialne in terapevtske hortikulture.

predsedniški vrt (4)

Na takšen način skrbijo, da mladi v Maldinskem domu skrbijo za socio kulturne odnose hkrati pa s tem postajajo samooskrbni. Mateja Germič, ki je vodja programa Socialna terapevtska hortikultura, je opisala, kako otroci in mladostniki delajo v naravi, “v sadovnjaku, rastlinjaku in vrtu pridelujemo lastno hrano, torej smo v domu samooskrbni. Učimo se novih tehnik in znanj, kako se prideluje hrana, hkrati pa se ob tem tudi družimo.”

predsedniški vrt (6)

Po besedah koordinatorja projekta Petra Ambrožiča je program namenjen predvsem delovni terapevtski skupini, v katero so vključeni otroci, ki imajo končano osnovno šolo in ne hodijo v šolo, ampak se izobražujejo na drugačen način. Predvsem so aktivni v dopoldanskem času in takrat pomagajo pri vrtnarskih opravilih s čimer pridobijo tudi delovne navade in ohranjajo vsakodnevno rutino. Projekt je sicer del večjega projekta celostnega obravnavanja otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. “To je del priprave mladostnikov na samostojno življenje, na pridobivanje samozavesti in možnost pridobivanja znanj, ki jih bodo kasneje lahko uporabili in zdravo preživljanje prostega časa”, je povedal Ambrožič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.