FOTO: V Rušah uspešno zaključili drugo sezono drsanja

Javni zavod CEZAM Ruše je že drugo leto zapored uspešno izvedel projekt največjega odprtega drsališča na Štajerskem. “Na drsalni ploskvi z 800m2 površine v prekrasnem ambientu Športnega parka Ruše s pestrim programom in gostinsko ponudbo razveseljevalo preko 8.000 ljubiteljev drsanja. Veliko drsališče Ruše je tako skupaj z bazenom, wellnessom in kegljiščem v Športnem parku Ruše predstavljalo edinstveno kombinacijo zimske ponudbe športa in rekreacije v regiji,” so sporočili iz CEZAM-a.

Drsališče v Rušah 2019. Vir: CEZAM - Športni park Ruše.

Drsališče v Rušah 2019. Vir: CEZAM – Športni park Ruše.

Veliko drsališče Ruše je v sezoni 2018/2019 delovalo 86 drsalnih dni, obiskalo ga je okoli 8200 drsalcev, upravitelj Javni zavod CEZAM je zabeležil 10.273 prodanih vstopnic in izposoj drsalk ter rekvizitov, s partnerji so izvedli 43 različnih zabavnih in športnih dogodkov ter gostili 13 športnih dni osnovnih ter srednjih šol iz celotne regije. “Za razliko od prve sezone smo imeli nekaj manj dela s samo postavitvijo, saj je lani bilo potrebno prilagoditi infrastrukturo na lokaciji v skladu z zahtevami takšnega velikega drsališča, kar je obsegalo tudi nadgradnjo transformatorja ter izkop visokonapetostnih vodov do same lokacije hladilne postaje, ki terja veliko priključno moč. Prav tako je za pripravo ledene površine na obstoječem inline igrišču potrebno podlago izravnati ter zaščititi asfalt, ki je tam vse leto. V lanski sezoni smo to naredili sami s peskom in izolacijo, letos pa je za to poskrbelo podjetje Expo Biro, ki je postavilo bolj praktično leseno podlago, ki se je odlično obnesla,” je dejal vodja Športnega parka Ruše, Marko Ozim.

Drsališče v Rušah 2019. Vir: CEZAM - Športni park Ruše.

Drsališče v Rušah 2019. Vir: CEZAM – Športni park Ruše.

Po izkušnjah iz prve sezone je bilo za uspešno sezono ključno zagotoviti tudi zanimive vsebine na ledu. V okviru druge sezone in še bolj pestrega programa so sodelovali tako priznani izvajalci, kot lokalna društva, klubi, podjetja, šole in posamezniki. Direktor Javnega zavoda CEZAM Tomi Prosnik je ob tem dodal, da so po izkušnjah iz lanske sezone  ugotovili, da so poleg tehnično brezhibnega delovanja prav pestre vsebine in zanimiv program dogajanja na drsališču ključen za uspeh zimske športne sezone v Rušah. “Letos smo z različnimi partnerji tako pripravili dvakrat več programa kot lani, s poudarkom na zabavnih dogodkih za mladino in otroški animaciji z učenjem drsanja, kar se je izkazalo za uspešno kombinacijo. Na drsališču smo na občinski ravni izvedli tudi prihod Božička in praznovanje Novega leta, ki so se izkazale za odlične družinske dogodke, kjer so se vse generacije, staršev in otrok aktivno družili ter zabavali ob glasbi in spremljajoči gostinski ponudbi,” je dejal Prosnik.

V koordinaciji CEZAMa – Šport Ruše so tako izvedli program z več kot 40 dogodki, med katerimi so bila tudi Disco drsanja v izvedbi Študentskega kluba KURS in Decathlona, Tečaji drsanja za otroke, Božiček na ledu, Dogodivščine Ledenega kraljestva, Silvestrovanje na ledu, Delavnice drsanja z Ledeno kraljico, Valentinovo drsanje, Igre na ledu, vsako sredo šola drsanja in treningi hokejistov. Med novostmi to sezono je bilo tudi praznovanje rojstnih dni za otroke in inovativni dogodki, kot je na bilo na primer drsanje v slogu Prešerna na kulturni praznik 8. februarja. Organiziranih je bilo tudi več športnih dni osnovnih in srednjih šol iz okolice ter ur športne vzgoje bližnje Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše in Osnovne šole Janka Glazerja Ruše. “Takšen projekt ima veliko več učinka, kot ga lahko vidimo na prvi pogled. Na primer bližnja Gimnazija in srednja kemijska šola je ob informativnem dnevu svojim potencialnim dijakom in njihovim staršem predstavila tudi drsališče in ostalo športno infrastrukturo, ki je v neposredni bližini šole in dijaškega doma. Potencialni dijaki so bili nad tem navdušeni. Prav tako obiskovalci na drsališču spoznavajo Ruše in mi se preko sistema Kartice Šport Ruše vedno trudimo predstavljati tudi ostalo ponudbo v Rušah,” je še dodal Prosnik.

Glede naslednje sezone drsališča pa je dodal: “Mi si tako po dveh odličnih sezonah in veliko pridobljenih izkušnjah vsekakor želimo ta projekt peljati naprej, je pa prihodnost seveda odvisna od politike lokalne oblasti in občinskega proračuna, kamor smo predlog za izvedbo v naslednji sezoni že podali.”

 

 

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV