00:39, pet, 26. Apr

FOTO: V ponedeljek se začenja celovita prenova Lackove ceste v Mariboru





Mestna občina Maribor nadaljuje z nizom investiranja v cestno infrastrukturo, ki je v letošnjem letu porasla za štirikrat. Za celovito obnovo Lackove ceste je bilo izbrano podjetje Nigrad, d. d.. Celotna vrednost investicije je 1,035 milijona evrov, dela pa se bodo pričela 17. septembra in bodo trajala do 31. oktobra 2018. V ponedeljek, 17.9., se bodo pričela dela na Lackovi cesti, od Pohorske ceste do Bezjakove ulice, v dolžini približno 750 m. Dela bodo potekala od konca že rekonstruiranega odseka, do izgradnje novega krožišča v križišču Lackove ceste in Bezjakove ulice v Pekrah, kjer je trenutno postavljeno začasno montažno krožišče.

Namen izvedbe projekta ureditve Lackove ceste skozi naselji Zg. Radvanje in Pekre je odprava poškodb vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, ureditev meteorne kanalizacije, vseh komunalnih vodov (kanalizacija, vodovod, plinovod, TK vodi) izboljšanje tehničnih elementov ceste in javne razsvetljave ter posledično zagotavljanje večje prometne varnosti, zmanjševanje negativnih vplivov motornega prometa na okolje, omogočanje razvoja rekreativne dejavnosti ljudi in s tem pozitivni vpliv na njihovo zdravje. Obvoz bo urejen kot prikazuje spodnja slika.

Obvoz
Obvoz

Občina projekt v letu 2018 prijavlja na sofinanciranje s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, skladno s pozivom mestnim občinam po 23.členu ZFO-1. Nepovratnih sredstev je v višini 511.595 EUR, povratnih pa 409.694,00 EUR.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.