FOTO: V Jarenini kuhali jareninsko kislo juho

Poznate recept za pravo štajersko kislo juho? Včasih so jo kuhali ob zakolu prašiča iz nogic, repa in uhljev ter jo okisali z vinom, minulo soboto pa so se v pripravi le-te poizkusili v Jarenini.

Osem ekip, ki so prihajale iz različnih društev znotraj občine, je že opoldne zakurilo kotle in pričelo s pripravljanem sestavin za kislo juho. Za osnovo je prav v vsaki služilo svinjsko meso, nadalje pa je vsaka skupina poskrbela za edinstven okus juhe. Nekateri so vanjo zakuhali domače žličnike, drugi so jo pripravili s krompirjem, nekateri pa so jo postregli preprosto s kosom domačega rženega kruha. Komisija je skrbno poskusila vse vzorce in na koncu izbrala zmagovalno ekipo.

IMG_6912

Namen dogodka, ki ga že drugo leto zapore pripravljata društvo Steber in Vaška krčma je predvsem druženje in prijetno preživljanje prostega časa.


IMG_6922

Galerija

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV