14:59, čet, 25. Apr

FOTO: V Dogošah tekli zDravo





Na območju Centralne čistilne naprave Maribor v Dogošah je danes potekal družabno-rekreativni dogodek “Tek  zDravo”, s katerim želi družba Aquasystems združiti skrb za zdravje in posluh za čisto okolje.

Več kot 700 tekačev iz Maribora in širše okolice se je pomerilo na teku na čas na okolju najbolj prijaznemu teku v Sloveniji. S podelitvijo donacij Občini Miklavž ob Dravi, Mladinskemu domu Maribor in Osnovni šoli Prežihov Voranc iz Maribora je bila športna prireditev tudi dobrodelno obarvana. Današnja tekaška prireditev je bila izvedena v okviru  AquaSystemsove družbeno – odgovorne  pobude “zDravo jutri”, s katero družba uresničuje svoje poslanstvo – ohraniti Dravo in življenje ob njej tudi za prihodnje generacije.

tek zDravo 2019 (5)

V družbi Aquasystems, ki upravlja s čistilno napravo, pa pravijo, da je bila tekaška prireditev namenjena rekreativnim tekačem, vsem ljubiteljem zdravja, narave in Drave. “Namen teka je ozaveščanje ljudi o pomenu čiste vode ter spodbujanje odgovornega ravnanja do Drave in njene okolice,” pravijo organizatorji.

Tekači so tekli v teku na 5 km, 10 km ali v teku trojk (moške, ženske,mešane) na 5 km s tem pa so prispevali k prijetnemu tekaškemu vzdušju s skrbjo za okolje.

tek zDravo 2019 (1)

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.