12:16, sre, 24. Apr

FOTO: Tudi Maribor in Ptuj preplavili rdeči baloni za sprejemanje drugačnosti





Ob včerajšnjem mednarodnem dnevu redkih bolezni so v 13 slovenskih mestih in ponekod po svetu potekali pohodi z rdečimi baloni, ki opozarjajo na enakovrednost otrok z redkimi boleznimi. Organizatorji so letos posebej poudarili pomen psihološke pomoči za matere teh otrok. Podporo bolnikom in svojcem je izrazil tudi predsednik DZ Dejan Židan.

“Svetovni pohodi” z rdečimi baloni so potekali v Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Radljah ob Dravi, Ptuju, Kranju, Celju, Laškem, Novem mesu, Idriji, Velenju, Postojni in Ajdovščini.

Podnaslov letošnjih pohodov je Kaj pa Ona? Z njim želijo v Zavodu 13 nasloviti problem pomanjkanja psihološke pomoči za mame “posebnih” otrok. V ta namen bodo vsem porodnišnicam v državi poslali pismo, v katerem jih bodo opozorili, da ob skrbi za otroka ne smejo pozabiti na psihično podporo ženski. Pripravili so tudi dve zloženki, s katerimi mamam ponujajo brezplačno in nestrokovno pomoč s strani staršev otrok z redkimi boleznimi.

Že v četrtek je pohod z rdečimi baloni potekal v Novi Gorici, kjer so z njim povezali obe Gorici, podobni pohodi pa te dni potekajo tudi v posameznih mestih na Hrvaškem, v BiH, v Srbiji, Švici, Rusiji, Severni Ameriki, Afriki in Avstraliji. Svetovni pohodi z rdečimi baloni letos potekali sedmič in so prvič povezali 13 slovenskih in osem mest na drugih celinah.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.