00:59, čet, 25. Apr

FOTO: Tradicionalno srečanje članov motorističnega kluba Kurent Ptuj





Motoristični klub Kurenti Ptuj ima ta vikend v Žamencih na piknik prostoru mednarodni motoristični zbor. Prav to leto praznuje že 25 let obstoja. Po panoramske vožnji bo v večernih urah na motozboru še rock koncert.

Na piknik prostoru v Žamencih se je včeraj in danes odvilo pestro dogajanje. Organizatorji so pod sloganom “Četrt stoletja na cesti” priredili srečanje, možnost kampiranja, motoristične igre, hrano, pijačo, živo glasbo, striptiz, poskrbeli pa so tudi za brezplačen zajtrk. Včeraj popoldne so se motoristi odpeljali še na Ptujski grad, kjer jih je sprejela županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.

motoristično srečanje kurent ptuj 2jpgSicer pa je Klub MK Kurent bil ustanovljen leta 1994 in združuje ljubitelje motornih koles iz ptujske regije. Trenutno šteje naš klub 32 članov, v teh letih pa se je izmenjalo že preko sto članov. “Glavni namen kluba je medsebojno druženje in povezovanje. Seveda pa ne pozabljamo na izobraževanje novih motoristov in svoje izpopolnjevanje v prometu. V ta namen prireja naš klub vsako leto šolo varne vožnje na kateri obnovimo znanje o cestno prometnih predpisih in pod vodstvom inštruktorjev policistov opravimo trening varne vožnje. Klub vsako leto prireja tudi tradicionalno mednarodno srečanje motoristov na katerem se ponavadi zbere okrog 1000 motoristov iz vse Slovenije, ter sosednjih držav,” pravijo v klubu.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.