10:30, pet, 29. Mar

FOTO: Takšnih 6 novih CNG avtobusov bo vozilo po Mariboru





Čez približno dva tedna bo po mariborskih ulicah vozilo še 6 novih avtobusov v mestnem potniškem prometu. Tokrat so se na MO Maribor odločili za nakup novih vozil, ki jih pogajanja stisnjen zemeljski plin – CNG. Gre za še eno izmed investicij, s katerimi sledijo načelom trajnostne mobilnosti ter zavezam o čistejšem zraku v središču mesta.

V teh dneh so predstavniki MO Maribor in Marproma (izvajalca mestnega potniškega prometa) v Franciji opravili tehničnih prevzem vozil. Gre za 12 metrske avtobuse, znamke Iveco Urbanway CNG, prilagojene za dostopnost invalidov, sodobno opremljene “z vso možno opremo, notranji prikazovalniki postajališč, govorni napovednik postajališč,” pojasnjujejo na mariborski občini. Skupna pogodbena vrednost investicije je 1,5 milijonov evrov, vendar ta nakup v višini do 80% sofinancira Eko sklad.

Foto: Marprom
Foto: Marprom

Pomladitev mestnega voznega parka
Kdaj točno bodo omenjeni CNG avtobusi lahko vozili po linijah mariborskega mestnega prometa, je še preuranjeno napovedati, vsekakor pa so nam na Marpromu zagotovili, da jih nameravajo prevzeti v uporabo takoj po opravljenih tehničnih pregledih, homologacijah in podobnih formalnostih. S CNG, kakor tudi z nedavno napovedanim nakupom petih hibridnih avtobusov (na kombinirani pogon dizel + elektrika) pa bodo ponovno pomladili vozni park mestnega potniškega prometa. Povprečna starost vozil trenutno znaša dobrih 6 let, kar pomeni, da se je od leta 2013 do danes skorajda prepolovila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.