12:59, pet, 29. Mar

FOTO: Sveta Trojica zasijala. Pričela se je Zimska pravljica





Trg Svete Trojice se je nocoj prelevil vv Zimsko pravljico, ki bo trajala vse do 1. januarja.

Vse do novega leta bo Sveta Trojica v Slovenskih goricah odeta v Zimsko pravljico, ki vabi s pestrim dogajanjem, tržnico, kulinariko in bogato razstavo jaslic, da doživite čarobnost praznikov.

zimska pravljica trojica 2019 (7)V okviru Zimske pravljice bodo obiskovalci svoje okuse razvajali na vsakodnevni praznični tržnici, kjer bodo lokalni in okoliški ponudniki zanje pripravili božično pecivo, domače potice in gibanice, praženec ali po domače šmorn, miške in tudi burgerje, pa še kaj. Manjkalo ne bo niti kuhano vino, čaj in drugi napitki. Veselo dogajanje bo popestrila tradicionalna razstava jaslic v samostanski kleti, kjer je razstavljenih več kot 100 različnih jaslic iz vseh koncev Slovenije. Vseh štirinajst dni, koliko bo trajala Zimska pravljica v Sveti Trojici, bo organiziran bogat kulturno zabavni program z akustičnimi, vokalnimi ter pevskimi koncerti in nastopi znanih imen, HELENA BLAGNE, ALYA, BRASS BAND SLO, IL DIVJI, VOX ANGELICA, IN SPIRITU, ŽENSKI PEVSKI ZBOR GLASBENA MATICA MARIBOR, SKUPINA CHECK POINT, MEŠANI PEVSKI ZBOR FORTE, MLADI TROJIŠKI TALENTI in drugimi.

zimska pravljica trojica 2019 (11)

Najmlajši bodo lahko doživljali Zimsko pravljico na otroškem dvorišču, pripravljenem posebej za njih, ob vsakodnevni uri pravljic, otroški predstavi Pika Mika Kapica in še kakšnim presenečenjem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.