15:19, pet, 29. Mar

FOTO: Številni danes obiskali mariborski azil za živali





V mariborskem Zavetišču za živali je danes potekal dan odprtih vrat, ki ga vsako leto organizirajo ob svetovnem dnevu živali (4. oktober). Več sto obiskovalcev je pozdravilo pse in muce, ki so bili na voljo za ogled in tudi posvojitev. Trenutno je v azilu 32 psov in 60 muc, tako je zavetišče precej obremenjeno, predvsem z mucami.

dan odprtih vrta azil maribor, Zavetišče za živali (5)V zavetišču imajo 32 psov in okoli 60 muc. Po besedah Petre Hercog iz Snage je zavetišče trenutno precej obremenjeno, predvsem z mucami. “Sicer predvidevamo, da se bo v začetku novembra situacija umirila, a vemo, da začnejo zatem prihajati že tiste zavržene jesenske muce, kar pomeni, da se situacija vsaj do februarja ne bo umirila,” je dejala. K temu je dodala, da je lažje posvojiti muco kot psa. “Za posvojitev psa  je namreč treba v zavetišče priti večkrat, da vidimo, ali med njim in interesentom obstaja kemija. Statistični podatki kažejo, da predvsem starejši kužki, že tisti, ki štejejo nad dve leti, težko najdejo nove domove, medtem ko je za mladiči veliko povpraševanje. To je za njih nepošteno, saj je morda kdaj kuža, ki že nekaj zna, veliko boljša izbira,” je še povedala Hercogova. Ob tem so še v zavetišču poudarili, da potrebujejo sprehajalce, ki bi poskrbeli, da se kužki dodobra sprehodijo. Ob tem je še opomnila, da bi za živali lahko poskrbeli še bolje, če bi dobili več donacij. “Pred zimo si želimo predvsem koce, pa tudi hrano in priboljške,” je dejala.

dan odprtih vrta azil maribor, Zavetišče za živali (3)

Ob dnevu odprtih vrat so izvedli izobraževanje za sprehajalce, kratko izobraževanje za skrbne lastnike muc, se sladkali, risali v delavnicah in ustvarjali eko denarnice. Azil za živali je danes obiskal tudi župan Andrej Fištravec ter dolgoletnim prostovoljcem, ki pomagajo zavetišču, podelil priznanja.

dan odprtih vrta azil maribor, Zavetišče za živali (4)

 

 

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.